Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Δύση επιχειρεί να ακυρώσει τη ρωσική κουλτούρα όπως οι Ναζί - Στο στόχαστρο Τσαϊκόφσκι, Σοστακόβιτς

Putin: Η Δύση επιχειρεί να ακυρώσει τη ρωσική κουλτούρα όπως οι Ναζί - Στο στόχαστρο Τσαϊκόφσκι, Σοστακόβιτς
Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι οι δυτικές χώρες επιχειρούν να ακυρώσουν τη ρωσική κουλτούρα, συμπεριλαμβανομένων των έργων μεγάλων συνθετών όπως ο Πιότρ Τσαϊκόφσκι, ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς και ο Σεργκέι Ραχμανίνοφ
Σχετικά Άρθρα
Πυρά κατά της Δύσης εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, με θέμα τον ρωσικό πολιτισμό και το «μπλόκο» το οποίο υφίσταται με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Vladimir Putin υπερασπίστηκε μάλιστα και την διάσημη συγγραφέα JK Rowling σε ομιλία του που καταδίκαζε μεταξύ άλλων, την «κουλτούρα ακύρωσης» στη Δύση.
Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι οι δυτικές χώρες επιχειρούν να ακυρώσουν τη ρωσική κουλτούρα, συμπεριλαμβανομένων των έργων μεγάλων συνθετών όπως ο Πιότρ Τσαϊκόφσκι, ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς και ο Σεργκέι Ραχμανίνοφ.
Και συνέχισε: «Τώρα προσπαθούν να ακυρώσουν τη χώρα μας.
Μιλάω για την προοδευτική διάκριση σε ό,τι έχει να κάνει με τη Ρωσία».
Ο Ρώσος ηγέτης δεν δίστασε μάλιστα να τους παρομοιάσει με τους Ναζί που προσπαθούσαν να κάψουν βιβλία τη δεκαετία του 1930.
«Θυμόμαστε τα πλάνα όταν έκαιγαν βιβλία», είπε.
«Είναι αδύνατο να φανταστούμε κάτι τέτοιο στη χώρα μας χάρη στον πολιτισμό μας.
«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε κάτι τέτοιο στην πατρίδα μας, όπου δεν υπάρχει χώρος για εθνοτική μισαλλοδοξία, όπου επί αιώνες ζουν μαζί εκπρόσωποι από δεκάδες εθνοτικές ομάδες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης