Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Κρεμλίνο): Ο Biden προσπαθεί να αποπροσανατολίσει με τα χημικά – Τίποτα φοβερό αν φύγουμε από τη G20

Peskov (Κρεμλίνο): Ο Biden προσπαθεί να αποπροσανατολίσει με τα χημικά – Τίποτα φοβερό αν φύγουμε από τη G20
Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να απομονωθεί η Ρωσία θα αποτύχουν υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία δεν έχει παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο διατύπωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden επιχειρεί να αποπροσανατολίσει με τις κατηγορίες κατά της Ρωσίας για την χρήση βομβών φωσφόρου στην Ουκρανία.
Όπως είπε ο Peskov, ο Αμερικάνος πρόεδρος θέλει να «αποσπάσει την προσοχή» από το αμερικανικό πρόγραμμα χημικών και βιολογικών όπλων στην Ουκρανία με τις δηλώσεις του σχετικά με μια πιθανή προσφυγή της Ρωσίας σε χημικά όπλα στην Ουκρανία.
«Είναι ξεκάθαρο ότι οι Αμερικανοί επιχειρούν να αποσπάσουν την προσοχή μιλώντας για μια υποτιθέμενη ρωσική απειλή, με φόντο το σκάνδαλο που προκλήθηκε (…) από τα προγράμματα ανάπτυξης χημικών και βιολογικών όπλων που οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει σε διάφορες χώρες, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας» είπε ο Peskov.
Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ο Peskov σημείωσε ότι ο στρατός θα υποβάλει προτάσεις στον πρόεδρο Putin σχετικά με το πώς η Ρωσία θα ενδυναμώσει την άμυνά της.

Αποβολή από τη G20

Επιπλέον, ο Peskov υπογράμμισε ότι τίποτα φοβερό δεν θα συμβεί, εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους καταφέρουν να αποβληθεί η Ρωσία από την G20, διότι, όπως είπε, πολλά από τα μέλη της G20 βρίσκονται σε οικονομικό πόλεμο με τη Μόσχα.
«Η δομή της G20 είναι σημαντική, όμως υπό τις παρούσες συνθήκες, όταν οι περισσότεροι συμμετέχοντες βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικού πολέμου με εμάς, τίποτα φοβερό δεν θα συμβεί» υποστήριξε ο Peskov, τονίζοντας ότι ο κόσμος είναι πολύ ευρύτερος από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη και προέβλεψε ότι οι αμερικανικές προσπάθειες να απομονωθεί η Μόσχα, οι οποίες, όπως τόνισε, μέχρι στιγμής είναι μερικώς αποτελεσματικές, θα αποτύχουν.
Όπως είπε, ορισμένες χώρες υιοθετούν μια πιο νηφάλια προσέγγιση προς τη Ρωσία και δεν γκρεμίζουν γέφυρες μαζί της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης