Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Τεχνολογική πτώση στην Κίνα - Ο Hang Seng -2,8%, η Σαγκάη -1,2%

Ασία: Τεχνολογική πτώση στην Κίνα - Ο Hang Seng -2,8%, η Σαγκάη -1,2%
Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στο Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να υποχωρεί 2,56% στις 21.371 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
Πτώση καταγράφουν οι αγορές της Ασίας , με αρνητικό πρωταγωνιστή τις μετοχές τεχνολογίας, ενώ κυριαρχεί η μεταβλητότητα, εν μέσω της επιθετικής νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, των αλλαγών στην κινεζική οικονομική πολιτική και των πιέσεων στις αγορές εμπορευμάτων εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,47%, αλλά εβδομαδιαία άνοδο 0,5%, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei παρουσίασε μικρή μεταβολή, αφού έκλεισε την προηγούμενη ημέρα σε υψηλό εννέα εβδομάδων.
Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στο Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να υποχωρεί 2,56% στις 21.371 μονάδες.
Η μετοχή της Alibaba υποχώρησε 5,9%.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite υποχωρούσε 1,2% στις 3.212 μονάδες.
Οι μετοχές της Αυστραλίας σημείωσαν άνοδο με τους miners στο προσκήνιο, αλλά τα κινεζικά blue chip υποχώρησαν 1,23%, καθώς τα οφέλη από την πολιτική παρέμβαση της περασμένης εβδομάδας άρχισαν να περιορίζονται.
«Σε ό,τι αφορά την Ασία, είδαμε τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων να σταθεροποιούνται ελαφρώςαυτή την εβδομάδα μετά τη δήλωση της περασμένης εβδομάδας από τον αντιπρόεδρο της Κίνας για στήριξη.
Αυτό μπορεί να μην είναι βιώσιμο εκτός εάν δούμε πρόσθετη χαλάρωση και έχουμε καλύτερη ορατότητα στο ρυθμιστικό μέτωπο», δήλωσε ο Carlos Casanova, ανώτερος οικονομολόγος της Ασίας στην UBP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης