Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία και Ουκρανία προχωρούν στην πρώτη ανταλλαγή αιχμαλώτων μετά την έναρξη του πολέμου

Ρωσία και Ουκρανία προχωρούν στην πρώτη ανταλλαγή αιχμαλώτων μετά την έναρξη του πολέμου
Έχει γίνει επίσης η ανταλλαγή εννέα Ρώσων αιχμαλώτων με τον δήμαρχο της Μελιτόπολης, Ivan Fentorov
Σχετικά Άρθρα
Ρώσοι και Ουκρανοί προχώρησαν σήμερα σε ανταλλαγή αιχμαλώτων, όπως ανέφεραν η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης και η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας.
«Σε αντάλλαγμα για δέκα αιχμάλωτους κατακτητές, παραλάβαμε δέκα δικούς μας στρατιώτες» ανέφερε η Irina Verescuk, υποστηρίζοντας ότι αυτή ήταν «η πρώτη πραγματική ανταλλαγή αιχμαλώτων» μετά την έναρξη του πολέμου.
Εξάλλου, έντεκα Ρώσοι ναυτικοί, οι οποίοι διασώθηκαν όταν βυθίστηκε στο πλοίο τους στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην Οδησσό, στάλθηκαν στη Ρωσία σε αντάλλαγμα για την επιστροφή 19 Ουκρανών ναυτικών που είχαν συλληφθεί από τους Ρώσους.
«Επιβεβαιώνω την πληροφορία όσον αφορά την ανταλλαγή 10 Ρώσων στρατιωτών που κρατούνταν στο ουκρανικό έδαφος με 10 Ουκρανούς στρατιωτικούς.
Και υπάρχει επίσης μια ανταλλαγή Ρώσων ναυτικών με Ουκρανούς ναυτικούς», ανέφερε από την πλευρά της η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κρεμλίνου, Tatyana Moskalkova.
Πριν λίγες μέρες, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι έχουν οργανωθεί δύο ανταλλαγές αιχμαλώτων μετά τη ρωσική εισβολή, χωρίς όμως να διευκρινίσει το πότε έγιναν, ούτε πόσους ανθρώπους αφορούσαν.
Πριν δυο μέρες η Moskalkova είπε ότι εννέα Ρώσοι αιχμάλωτοι ανταλλάγησαν με τον δήμαρχο της Μελιτόπολης, τον Ivan Fentorov.
Η Verescuk επιβεβαίωσε αργότερα μόνο την ανταλλαγή του δημάρχου με τους Ρώσους στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης