Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Κυρώσεις σε 964 άτομα που συνδέονται με τον Putin - Μπλόκο σε εξαγωγές αγαθών και τεχνολογιών στη Ρωσία

Καναδάς: Κυρώσεις σε 964 άτομα που συνδέονται με τον Putin - Μπλόκο σε εξαγωγές αγαθών και τεχνολογιών στη Ρωσία
«Ο Putin διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα πολέμου και να δημιουργεί μια καταστροφική ανθρωπιστική κρίση», είπε ο Trudeau

Νέες κυρώσεις σε 160 μέλη του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau, με αφορμή την εισβολή του προέδρου Putin στην Ουκρανία.
Ο Trudeau είπε ότι με τα νέα μέτρα, ο Καναδάς έχει πλέον επιβάλει κυρώσεις σε 964 άτομα που συνδέονται με τον Putin.
«Ο Putin διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα πολέμου και να δημιουργεί μια καταστροφική ανθρωπιστική κρίση», είπε ο Trudeau σε δημοσιογράφους την Πέμπτη 24/3 στις Βρυξέλλες μετά τη συνάντηση με άλλους ηγέτες του ΝΑΤΟ και της G7.
Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε επίσης τις καναδικές απαγορεύσεις στις εξαγωγές ορισμένων αγαθών και τεχνολογιών στη Ρωσία.
Οι ενέργειες αποσκοπούν στην αποδυνάμωση των δυνατοτήτων του ρωσικού στρατού σε τομείς όπως τα ηλεκτρονικά, η επιστήμη των υπολογιστών, οι τηλεπικοινωνίες, η πλοήγηση και οι μεταφορές.
Οι νέες κυρώσεις είναι το τελευταίο κύμα μέτρων του Καναδά ενώ τα προηγούμενα στόχευσαν ολιγάρχες, ρωσικές στρατιωτικές εταιρείες, τράπεζες και άλλα άτομα κοντά στον Ρώσο πρόεδρο.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυβέρνηση Trudeau εξαπέλυσε κυρώσεις εναντίον του ίδιου του Putin, μελών του στενού κύκλου του, νομοθετών της Κρατικής Δούμας και προσωπικοτήτων του καθεστώτος της Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης