Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Επικίνδυνη κλιμάκωση από την Πολωνία, η απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Ρωσία: Επικίνδυνη κλιμάκωση από την Πολωνία, η απέλαση των Ρώσων διπλωματών
To ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Βαρσοβία συνειδητά «ξεκίνησε μια επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή
Σχετικά Άρθρα

Η πρόσφατη απόφαση της Πολωνίας να κηρύξει 45 Ρώσους διπλωμάτες personae non gratae θα επηρεάσει άμεσα τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, προειδοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η Βαρσοβία συνειδητά «ξεκίνησε μια επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή, προερχόμενη όχι από εθνικά συμφέροντα αλλά στο πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών του ΝΑΤΟ».
Αυτή η δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έρχεται μετά τη σημερινή απόφαση της Πολωνίας να μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ρωσικής πρεσβείας στη Βαρσοβία, κατηγορώντας την για «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

Κατασκοπικό θρίλερ

Η αντικατασκοπική υπηρεσία της Πολωνίας ABW ανακοίνωσε χθες ότι έχει εντοπίσει 45 Ρώσους διπλωμάτες, οι οποίοι φέρονται να είναι κατάσκοποι και πρόσθεσε ότι ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να τους απελάσει.
«Η υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας κατήρτισε έναν κατάλογο με 45 ανθρώπους που εργάζονται στην Πολωνία προφασιζόμενοι ότι διεξάγουν διπλωματικές δραστηριότητες (...), ενώ στην πραγματικότητα διεξήγαγαν δραστηριότητες κατασκοπείας εναντίον της Πολωνίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ABW.
Εξάλλου εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης επεσήμανε ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στη χώρα έχει κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι η Βαρσοβία θα ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της μετά τη συνάντηση αυτή.
Από την πλευρά της η Ρωσία προειδοποίησε την Πολωνία με αντίποινα στην περίπτωση που η Βαρσοβία απελάσει τους διπλωμάτες της, μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης