Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Κρεμλίνο): Υστερική και ελλιπής κατανόηση του τι συμβαίνει στην Ουκρανία από αρκετά κράτη του ΝΑΤΟ

Peskov (Κρεμλίνο): Υστερική και ελλιπής κατανόηση του τι συμβαίνει στην Ουκρανία από αρκετά κράτη του ΝΑΤΟ
Τι είπε για την απέλαση Αμερικανών διπλωματών

Την θέση πως τα περισσότερα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ έχουν μια υστερική και ελλιπή κατανόηση του τι ακριβώς συμβαίνει στην Ουκρανία, κάτι που όπως είπε είναι λυπηρό, διατύπωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin.
Ο Peskov υποστήριξε πως υπάρχουν κράτη στο ΝΑΤΟ που τηρούν μια πιο εποικοδημητική, σοβαρή και ανεξάρτητη στάση απέναντι στη Ρωσία.
«Δεν θα τις ονομάσουμε, αλλά υπάρχουν» είπε ο Peskov
Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο Peskov υποστήριξε ότι η απόφαση του Κρεμλίνου να απελάσει τους Αμερικάνους διπλωμάτες ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, μετά την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, σημείωσε πως είναι σημαντικό να υπάρχει μια επικοινωνία σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ιδιαίτερα σε τόσο κρίσιμες περιόδους
Επιπλέον, ο Peskov επιβεβαίωσε πως ο Ρώσος εκατομμυριούχος, Roman Abramovich έπαιξε αρχικά ρόλο στην προσπάθεια προσέγγισης της Μόσχας με το Κίεβο, αν και σημείωσε πως πλέον οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών είναι αποκλειστικά στα χέρια της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας.

Τι συμβαίνει με τον Shoigu;

Ερωτηθείς για το τι συμβαίνει με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τις 11 Μαρτίου, ο Peskov είπε ότι είναι απασχολημένος με το ζήτημα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και πως δεν είναι ώρα για δραστηριότητα στα ΜΜΕ.

Τι θα γίνει με τις πληρωμές σε ρούβλι;

Ο Dmitry Peskov αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση του προέδρου Putin ότι η πληρωμή για τις πωλήσεις φυσικού αερίου σε «μη φιλικές χώρες» θα γίνεται με ρούβλια, υποστηρίζοντας πως πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος ακόμα για να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις.
«Ο πρόεδρος έδωσε χθες εντολή να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός και οι κατάλληλες προϋποθέσεις σε διάστημα μιας εβδομάδας, έτσι ώστε η πληρωμή αυτή να γίνεται σε ρούβλια.
Ας περιμένουμε μέχρι εκείνη τη στιγμή» ανέφερε ο Peskov ερωτηθείς για το εάν αυτή η κίνηση μπορεί να θεωρηθεί από τους Ευρωπαίους ως παραβίαση των συμβολαίων που έχουν υπογραφεί έως σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης