Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JPMorgan): Να φτιάξουμε ένα νέο Σχέδιο Marshall για την ενεργειακή ασφάλεια σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Dimon (JPMorgan): Να φτιάξουμε ένα νέο Σχέδιο Marshall για την ενεργειακή ασφάλεια σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Τί πρότεινε ο CEO της επενδυτικής τράπεζας στον αμερικανό πρόεδρο Joe Biden

Σχετικά Άρθρα

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, προέτρεψε τον αμερικανό πρόεδρο Joe Biden, σε μια συνάντηση «off the record» που είχαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να αναπτύξει ένα «Σχέδιο Marshall» για να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, όπως μετέδωσε το CNN.
Τα σχόλια του Dimon έγιναν κατά τη διάρκεια άτυπης συνάντησης ανάμεσα σε επιχειρηματίες και αξιωματούχους την περασμένη Δευτέρα 21/3, η οποία έλαβε χώρα με αφορμή από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που οδήγησε τις τιμές της ενέργειας σε άνοδο σε όλο τον κόσμο.
Το αρχικό «Σχέδιο Marshall» είχε πάρει την ονομασία του από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ George Marshall, ο οποίος το 1947 ζήτησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανοικοδόμηση της αποδεκατισμένης υποδομής της Ευρώπης, στον απόηχο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Το Κογκρέσο, τότε, με την προσδοκία ότι θα αποτρέψει την εξάπλωση του κομμουνισμού, χρηματοδότησε τελικά με περισσότερα από 12 δισ. δολάρια την ανοικοδόμηση της Δυτικής Ευρώπης και την επέκταση της εμβέλειας και της επιρροής της στις δυτικές δημοκρατίες.
Με παρόμοιο τρόπο, ο Dimon προέτρεψε τον Biden να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ για να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια των ΗΠΑ και της ΕΕ, αναφέρει το CNN, επισημαίνοντας ότι ο επικεφαλής της JPMorgan πιστεύει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί σε τέσσερις τομείς: αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο, κατασκευή πρόσθετων εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, επένδυση σε νέα τεχνολογία για πόρους δέσμευσης υδρογόνου και άνθρακα και εξορθολογισμός των αδειών για ανανεώσιμες εναλλακτικές πηγές όπως αιολική και ηλιακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης