Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 0,8%, στα 1.937,30 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Άνοδος 0,8%, στα 1.937,30 δολάρια η ουγγιά

Κέρδη σημείωσε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαΐου να ενισχύεται κατά 29 σεντς ή κατά 1,1% και να κλείνει στα 25,189 δολάρια η ουγγιά.

Σχετικά Άρθρα

Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο χρυσός, πιθανόν υπό την πίεση της γεωπολιτικής αβεβαιότητας αφού όχι μόνον δεν διαφαίνεται κάποια διπλωματική λύση που θα μπορούσε να οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας - Ουκρανίας, αλλά αντίθετα, υπάρχουν ενδείξεις περαιτέρω κλιμάκωσής του.
«Η Fed έχει δώσει το μήνυμα ότι θα προχωρήσει σε διαδοχικές αυξήσεις στα επιτόκια σε όλη τη διάρκεια του έτους, επομένως ο χρυσός πιθανότατα θα αντιμετωπίζει ένα όλο και λιγότερο ευνοϊκό μακροοικονομικό περιβάλλον», σημειώνει ο Rupert Rowling, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχει ένας παράγοντας που μπορεί να αντισταθμίσει αυτές τις πιέσεις και είναι η περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της Fed J. Powell δήλωσε τη Δευτέρα ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων μπορεί να είναι έως και 0,5%, ενώ ο πρόεδρος της Fed του Saint Luis, James Bullard δήλωσε επίσης ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα πρέπει να κινηθεί πιο επιθετικά όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων.
Οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed προκάλεσαν σημαντική αύξηση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, γεγονός που καθιστά λιγότερο ελκυστική τη διατήρηση περιουσιακών στοιχείων που δεν προσφέρουν αποδόσεις, όπως τα πολύτιμα μέταλλα, αναφέρουν αναλυτές.
Ωστόσο, δεδομένης της γεωπολιτικής αβεβαιότητας που προκαλεί ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανίας και η απειλή της Δύσης για επιβολή ακόμη πιο σκληρών κυρώσεων στη Ρωσία, παραμένει ζωντανό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός.
Στο πλαίσιο αυτό, ο χρυσός επανήλθε σε ανοδική πορεία, με το συμβόλαιο Απριλίου να ενισχύεται κατά 15,80 δολάρια ή κατά 0,8% στα 1.937,30 δολάρια η ουγγιά.
Κέρδη σημείωσε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαΐου να ενισχύεται κατά 29 σεντς ή κατά 1,1% και να κλείνει στα 25,189 δολάρια η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου σημείωσε αύξηση 1,6% στα 4,777 δολάρια η λίβρα, το συμβόλαιο Ιουνίου για το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 1,7% και έκλεισε στα 2.519,30 δολάρια, ενώ αντίθετα πτώση 0,4% κατέγραψε η πλατίνα παράδοσης Απριλίου, κλείνοντας στα 1.021 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης