Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky σε Γάλλους βουλευτές: Ενισχύστε την Ουκρανία - Ξέρετε ποιος είναι ο ένοχος

Zelensky σε Γάλλους βουλευτές: Ενισχύστε την Ουκρανία - Ξέρετε ποιος είναι ο ένοχος
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας απηύθυνε ομιλία στο γαλλικό κοινοβούλιο
Για εγκλήματα πολέμου κατηγόρησε τη Ρωσία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, απευθυνόμενους στους βουλευτές και τους γερουσιαστές της Γαλλίας.
«Ξέρετε ποιος είναι ο ένοχος» είπε, καλώντας ταυτόχρονα τη Γαλλία να θυμηθεί τις βαρβαρότητες του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Γνωρίζετε, είπε επίσης, τι σημαίνει το σύνθημα «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη», ζητώντας από τη Γαλλία να ενισχύσει με κάθε τρόπο τη χώρα του, ενώ κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να φύγουν από τη Ρωσία.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της γαλλικής Γερουσίας ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που ο πρόεδρος εμπόλεμης χώρας μιλάει στην Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία της Γαλλίας.

Στήριξη από Μ. Βρετανία ενόψει Συνόδων ΝΑΤΟ, ΕΕ, G7

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε σήμερα 23/3 ότι επικοινώνησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος τον διαβεβαίωσε για τη στήριξή του στην Ουκρανία ενόψει των Συνόδων του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και της G7.

«Έλαβα επιβεβαίωση για την υποστήριξη του Τζόνσον την ενόψει των σημαντικών αυριανών συναντήσεων. Συζητήσαμε για την πορεία των εχθροπραξιών και την αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος στο Twitter.

Η αυριανή 24/3 Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για πρόσθετη βοήθεια στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού που θα ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας απέναντι σε χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές και πυρηνικές απειλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης