Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκή Ένωση: Πακέτο στήριξης 100 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις την ενεργειακή κρίση

Ευρωπαϊκή Ένωση: Πακέτο στήριξης 100 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις την ενεργειακή κρίση
Έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε λόγο για ενισχύσεις έως και 2 εκατ. ευρώ που θα μπορούν να λάβουν οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας
Σχετικά Άρθρα

H Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει μια μαζική έκδοση ομολόγων ύψους 100 δισ. ευρώ για να δημιουργηθεί ένα νέο πρόγραμμα στήριξης το οποίο θα παρέχει κεφάλαια σε επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με το Bloomberg το οποίο επικαλείται στοιχεία της εφημερίδας Milano Finanza.
Η ανάγκη για ένα πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων προκύπτει καθώς γίνεται εντονότερη η κριτική για τον εκτός ελέγχου πληθωρισμό στα βασικά εμπορεύματα και την αδυναμία της Ε.Ε. να τιθασεύσει τις τιμές.
Η εφημερίδα MF ανέφερε ότι η έκδοση των ομολόγων θα μπορούσε να εγκριθεί εντός των επόμενων 15 ημερών.
Χθες, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε λόγο για ενισχύσεις έως και 2 εκατ. ευρώ που θα μπορούν να λάβουν οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με το έγγραφο, οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν ενίσχυση που δεν θα υπερβαίνει το 30% των επιλέξιμων δαπανών έως και 2 εκατομμύρια ευρώ κατ' ανώτατο όριο, λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.
Επίσης, οι εταιρείες της Ε.Ε. που πλήττονται από κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, μπορούν να λάβουν έως και 400.000 ευρώ σε κρατική βοήθεια, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η είδηση, πάντως, για το πακέτο των 100 δισ. ευρώ έρχεται καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει ένα σχέδιο για την ανεξαρτησία της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Ακόμη και πριν από την εισβολή, πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιμετώπιζαν εξαιρετικά υψηλό κόστος φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων, ενώ υπάρχει ακόμη και κίνδυνος εμφάνισης έλλειψης ντίζελ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης