Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα της Ρωσίας: Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκέσει εύλογο χρόνο – Οι στόχοι ακόμη δεν έχουν επιτευχθεί

Μήνυμα της Ρωσίας: Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκέσει εύλογο χρόνο – Οι στόχοι ακόμη δεν έχουν επιτευχθεί
Μόνο εάν η Ρωσία αντιμετώπιζε υπαρξιακή απειλή θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά

«Μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία τέτοιας κλίμακας δεν θα διαρκούσε μερικές μέρες, από την αρχή κανείς δεν το πίστευε ανέφερε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Peskov (Ντμίτρι Πεσκόφ) σε συνέντευξη στο CNN.
«Η ειδική επιχείρηση προχωράει αυστηρά σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν τεθεί εκ των προτέρων», είπε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου.
Απαντώντας στη σχετική ερώτηση του παρουσιαστή, ο Dmitry Peskov τόνισε ότι «από την αρχή κανείς δεν πίστευε ότι η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκούσε μερικές μέρες». «Πρόκειται για μια σοβαρή επιχείρηση με σοβαρούς στόχους».

Ακόμη οι στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί

Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή οι στόχοι της επιχείρησης δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί.
«Όχι ακόμα.
Μιλάμε για μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ο Dmitry Peskov είπε επίσης ότι ο κύριος στόχος των ενεργειών του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη είναι να καθαρίσει την πόλη από εθνικιστικές μονάδες.
«Ο στρατηγικός στόχος είναι να εκκαθαριστεί η Μαριούπολη από τις εθνικιστικές μονάδες που βρίσκονται εκεί».
Τόνισε ότι οι εθνικιστές «δεν αφήνουν τον κόσμο να βγει από την πόλη», χρησιμοποιώντας τον άμαχο πληθυσμό «ως ανθρώπινη ασπίδα».

«Τώρα λαμβάνουμε πληροφορίες από πρόσφυγες που έχουν δει τα πάντα με τα μάτια τους, οι εθνικιστές σκότωσαν ανθρώπους που ήθελαν να φύγουν από την πόλη.
Βασικός στόχος είναι να απαλλαγούμε από αυτούς

Μερικοί Ουκρανοί συνεργάζονται με τον ρωσικό στρατό

Σύμφωνα με τον ρώσο αξιωματούχο, ορισμένοι Ουκρανοί συνεργάζονται με τον ρωσικό στρατό.
«Υπάρχουν Ουκρανοί που συνεργάζονται, που εργάζονται με τον στρατό μας, υπάρχουν Ουκρανοί που θέλουν να αποφύγουν θύματα και βρίσκονται σε επαφή με τον στρατό μας».
«Αν δεν πυροβολήσετε εναντίον του στρατού μας, εάν δεν προσπαθήσετε να τους σκοτώσετε, κανείς δεν θα σας αγγίξει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής προεδρίας, τονίζοντας ότι απαγορεύεται στον ρωσικό στρατό να βλάπτει αμάχους.

Ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας χαρακτήρισε επίσης fake news που κυκλοφόρησαν από δυτικά μέσα ενημέρωσης για την ύπαρξη «στρατοπέδων εργασίας» στη Ρωσία για πρόσφυγες από την Ουκρανία.
«Ζούμε όχι μόνο τις συνθήκες μιας στρατιωτικής επιχείρησης, αλλά και τις συνθήκες ενός βάναυσου πολέμου πληροφοριών, με πολύ παραπληροφόρηση και fake news».
«Κανείς δεν άκουσε τις ανησυχίες» της Ρωσικής Ομοσπονδίας

H Ουκρανία προετοίμαζε επίθεση στο Donbass

Η Ρωσία «ήλπιζε ότι η Ουκρανία δεν θα σχεδίαζε ποτέ επίθεση στο Donbass στην Ανατολική Ουκρανία» και ήλπιζε επίσης ότι θα μπορούσε να σημειωθεί πρόοδος κατά τα πρότυπα της Νορμανδίας.
«Μέσα σε λίγες μέρες, έγινε απολύτως σαφές σε εμάς, τους στρατιωτικούς μας εμπειρογνώμονες, ότι η Ουκρανία σκοπεύει να εξαπολύσει επίθεση κατά του Donbass», σημειώνοντας ότι μέχρι τότε περίπου 120.000 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν παραταχθεί και προετοιμάζονταν.
«Υπήρχαν ενδείξεις ότι ετοίμαζαν άμεσα επίθεση».

Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου τόνισε ότι πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, «κανείς δεν άκουγε τις ανησυχίες» της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Κανείς δεν προειδοποίησε τους Ουκρανούς ότι εάν επιτεθούν στην Donbass αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος.
Κανείς δεν τους ώθησε προς μια διευθέτηση εντός του σχήματος της Νορμανδίας».

Η Δύση ήταν αδιάφορη

Ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας είπε ότι η Δύση δεν ήθελε να ακούσει τις ανησυχίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.
Οι προθέσεις του Προέδρου Putin είναι να κάνει τον κόσμο να ακούσει και να καταλάβει τις ανησυχίες της Ρωσίας.
Για μερικές δεκαετίες, προσπαθούσαμε να μεταφέρουμε τις ανησυχίες μας στον κόσμο, στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά κανείς δεν άκουσε την Ρωσία.

«Πριν να είναι πολύ αργά, αποφασίστηκε να ξεκινήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να απαλλαγούμε από τις δυνάμεις με αντιρωσικές διαθέσεις που δημιουργήθηκαν στα σύνορά μας», είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου ηγέτη.

Μόνο εάν η Ρωσία αντιμετώπιζε υπαρξιακή απειλή θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν η χώρα αντιμετώπιζε υπαρξιακή απειλή.
Ερωτηθείς από το CNN εάν ο Πρόεδρος Putin σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, ο Dmitry Peskov τόνισε:
«Έχουμε μια έννοια εσωτερικής ασφάλειας και είναι δημόσια, μπορείτε να διαβάσετε όλους τους λόγους για τη χρήση πυρηνικών όπλων.
«Επομένως, εάν είναι μια υπαρξιακή απειλή για τη χώρα μας, τότε το πυρηνικό οπλοστάσιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την αντίληψή μας».
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε στις 28 Φεβρουαρίου, λίγες μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ότι έθεσε τις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας σε ειδική επιφυλακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης