Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα ανακοινώσει ο Biden την Πέμπτη 24/2 από τις Βρυξέλλες

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα ανακοινώσει ο Biden την Πέμπτη 24/2 από τις Βρυξέλλες
Και ενίσχυση των υφισταμένων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επιβολή τους
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος Joe Biden σχεδιάζει να ανακοινώσει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, ενώ θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με το ΝΑΤΟ και τους ευρωπαίους συμμάχους, όπως αναφέρει κορυφαίος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
Ο Biden, ο οποίος θα συμμετάσχει σε ειδική συνεδρίαση του ΝΑΤΟ και θα μιλήσει στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναμένεται να υπογραμμίσει τις προσπάθειες επιβολής των υφιστάμενων κυρώσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.
«Θα συμμετάσχει με τους εταίρους μας στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία και στην ενίσχυση των υφιστάμενων κυρώσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη διασφάλιση αυστηρής επιβολής», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω αναφορά για τις νέες κυρώσεις που θα ανακοινώσει ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο Biden ταξιδεύει στις Βρυξέλλες και την Πολωνία -η οποία έχει δεχθεί περισσότερους από 2 εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν διαφύγει από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου - επιδιώκοντας να πιέσει για συνέχιση της ενότητας μεταξύ των δυτικών συμμάχων καθώς η Ρωσία συνεχίζει την εισβολή της στην Ουκρανία.
Στην Πολωνία, ο Biden θα συναντηθεί με τον Πολωνό ομόλογό του Andrzej Duda, ο οποίος ζήτησε περαιτέρω βοήθεια από τις ΗΠΑ και ενισχυμένη στρατιωτική παρουσία στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης