Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Οριακή πτώση 0,1% το Brent, στα 115,48 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Οριακή πτώση 0,1% το Brent, στα 115,48 δολάρια το βαρέλι

Μετά από την εντυπωσιακή άνοδο 7% κατά την χθεσινή συνεδρίαση

Σχετικά Άρθρα

Ανεπαίσθητη πτώση 0,1% σημείωσε σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 η τιμή του πετρελαίου Brent, η οποία διαμορφώθηκε στα 115,48 δολάρια.
Αντίστοιχα, μικρή ήταν και η απώλεια για την τιμή του αργού που υποχώρησε μόλις κατά 0,3% στα 111,76 δολάρια ανά βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν ελαφρά σήμερα, μετά από την εντυπωσιακή άνοδο 7% κατά την χθεσινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές υπολόγιζαν την προοπτική απαγόρευσης των εισαγωγών ρωσικού αργού από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι συζητήσεις, ωστόσο, έληξαν χωρίς συμφωνία, με τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, να επικαλείται το επιχείρημα ότι η περιοχή εξαρτάται πολύ από τη ρωσική ενέργεια για να εφαρμόσει μια απαγόρευση.
Μια συνεδρίαση του ΝΑΤΟ την προσεχή Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 «θα μπορούσε να αποφέρει σκληρότερα μέτρα κατά της Μόσχας, επιβεβαιώνοντας πιθανώς τους αναμενόμενους κινδύνους εφοδιασμού στο ρωσικό πετρέλαιο», αναφέρει η Louise Dickson, ανώτερη αναλυτής της αγοράς πετρελαίου της Rystad Energy.
«Εάν η ΕΕ απέφευγε πλήρως το πετρέλαιο που προέρχεται από ρωσικά λιμάνια και αγωγούς, θα δημιουργούσε μια πτώση πάνω από 2 εκατομμύρια βαρέλια στην αγορά, κάτι που θα κρατούσε τις τιμές σε υψηλά επίπεδα κοντά στα 120 δολάρια ανά βαρέλι βραχυπρόθεσμα», επισημαίνει η ίδια.
Επικαλούμενοι στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, αναλυτές της Commerzbank σημείωσαν ότι οι ευρωπαϊκές χώρες του ΟΟΣΑ εισήγαγαν σχεδόν 4 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης το τέταρτο τρίμηνο του 2021, με τη μερίδα του λέοντος πιθανότατα από την Ρωσία. Επιπλέον, περίπου 570.000 βαρέλια ντίζελ/βενζίνη εισάγονταν την ημέρα, είπαν, αφήνοντας μέχρι και 4,5 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου την ημέρα που θα έπρεπε να προμηθεύονται από αλλού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης