Τελευταία Νέα
Διεθνή

Komsomolskaya Pravda: Στους 9.681 οι Ρώσοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, 16.513 οι τραυματίες

Komsomolskaya Pravda: Στους 9.681 οι Ρώσοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, 16.513 οι τραυματίες
Πρόκειται για τις απώλειες σε τεσσάρις εβδομάδες πολεμικών συγκρούσεων
Σχετικά Άρθρα

Αυξάνονται οι απώλειες στις τάξεις του ρωσικού στρατού, με τους στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία να πλησιάζουν τους 10.000 μέσα σε τέσσερις σχεδόν εβδομάδες πολεμικών συγκρούσεων.
Μέχρι και σήμερα σε ότι αφορά τις απώλειες της ρωσικής πλευράς, ακούγονταν μόνο η φωνή της κυβέρνησης του Κιέβου που υποστήριζε ότι οι ρώσοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία ξεπερνούσαν τους 15.000.
Η Ρωσία από την πλευρά της είχε ανακοινώσει ότι 498 Ρώσοι στρατιώτες είχαν βρει το θάνατο στις 5 Μαρτίου αλλά έκτοτε δεν είχε προβεί σε καμία νεότερη ανακοίνωση.
Όμως η ρωσική, φιλοκυβερνητική ταμπλόιντ εφημερίδα Komsomolskaya Pravda προχώρησε σήμερα στη δημοσίευση ενός νέου απολογισμού των ρωσικών απωλειών στις συγκρούσεις σύμφωνα με τον οποίο οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στον πόλεμο της Ουκρανίας έχουν φτάσει τους 9.681 ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 16.513.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση, όπως μετέδωσε  το BBC, το συγκεκριμένο μέρος του άρθρου, με τον απολογισμό σε ζωές στρατιωτών και τραυματίες από τη ρωσική πλευρά εξαφανίστηκε.
Η εικόνα ωστόσο παρέμεινε στο BBC που είχε προλάβει να φωτογραφήσει την οθόνη με τις σχετικές παραγράφους.
Μιλώντας αργότερα στο BBC, ο συντάκτης της Komsomolskaya Pravda Vladimir Sungorkin δήλωσε ότι αυτά που καταγράφηκαν ήταν αποτέλεσμα χακαρίσματος και ότι η εφημερίδα θα δημοσιεύσει μια εξήγηση αργότερα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης