Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή, με κέρδος κάτω από 0,1% στα 1.929,50 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή, με κέρδος κάτω από 0,1% στα 1.929,50 δολάρια η ουγγιά
Στάση αναμονή κρατούν οι επενδυτές του χρυσού

Με μικρά κέρδη έκλεισε ο χρυσός, μετά τις σημαντικές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις επόμενες κινήσεις της Fed που έχει να αντιμετωπίσει τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών.
Σε ομιλία του ο πρόεδρος της Fed, J. Powell άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να κινηθεί πιο επιθετικά τους επόμενους μήνες για να αντιμετωπίσει το ράλι των τιμών.
«Εφόσον καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είναι σκόπιμο να κινηθούμε πιο επιθετικά, αυξάνοντας το επιτόκιο κατά περισσότερες από 25 μονάδες βάσης σε μια συνάντηση ή συναντήσεις, θα το κάνουμε», υπογράμμισε ο διοικητής της Fed.
Ο επικεφαλής της Fed εμφανίστηκε ανήσυχος για την εξέλιξη των τιμών, σημειώνοντας ότι η προηγούμενη εκτίμηση πως ο πληθωρισμός θα «πιάσει» τα υψηλά του μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 έχει ξεπεραστεί ήδη από τις εξελίξεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του χρυσού Απριλίου αυξήθηκε κατά 20 σεντς ή λιγότερο από 0,1% και έκλεισε στα 1.929,50 δολ. η ουγγιά.
Το πολύτιμο μέταλλο είχε ολοκληρώσει την προηγούμενη εβδομάδα με συνολικές απώλειες 2,8%.
Το ασήμι Μαΐου κέρδισε 23 σεντς ή 0,9% στα 25,313 δολαρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός Μαΐου έχασε 0,6% στα 4,711 δολάρια η λίβρα.
Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Απριλίου ενισχύθηκε σχεδόν κατά 0,9% στα 1.044,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,8% στα 2.537,30 δολάρια η ουγγιά.

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης