Τελευταία Νέα
Διεθνή

FDA: Θα συζητήσουν για το εμβόλιο κατά του Covid στη λογική εκείνου της γρίπης

FDA: Θα συζητήσουν για το εμβόλιο κατά του Covid στη λογική εκείνου της γρίπης
Δεν αναμένεται να συζητηθούν οι πρόσφατες αιτήσεις Pfizer και Moderna για τέταρτες δόσεις του εμβολίου
Σχετικά Άρθρα

Μια συμβουλευτική επιτροπή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) θα συνεδριάσει τον επόμενο μήνα για να συζητήσει το μέλλον των αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά του Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και εάν τα εμβόλια πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να στοχεύουν συγκεκριμένες μεταλλάξεις.
Σε αυτή τη φάση δεν φαίνεται πιθανό να παρθούν αποφάσεις, αλλά να συζητηθούν οι μελλοντικές επιλογές, όπως γίνεται κάθε χρόνο και για το εμβόλιο της γρίπης.
Η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Συναφών Βιολογικών Προϊόντων του FDA θα συνεδριάσει στις 6 Απριλίου για να συζητήσει το χρονοδιάγραμμα των ενισχυτικών δόσεων κατά του Covid τους επόμενους μήνες, καθώς και πότε θα πρέπει να έχουν τροποποιηθεί τα εμβόλια για να στοχεύουν συγκεκριμένες παραλλαγές.
Δεν έχει προγραμματιστεί συγκεκριμένη ψηφοφορία, ούτε αναμένεται να συζητηθούν οι πρόσφατες αιτήσεις της Pfizer και της Moderna για τέταρτες δόσεις του εμβολίου.
Οι ειδικοί στη δημόσια υγεία και οι φαρμακοβιομηχανίες που φτιάχνουν εμβόλια έχουν πει ότι ο Covid θα γίνει τελικά ένας εποχιακός ιός, όπως η γρίπη, που έχει μεγαλύτερη μετάδοση κατά τους χειμερινούς μήνες και στη συνέχεια υποχωρεί όταν ο καιρός ζεστάνει ξανά.
Οι επικεφαλής της Pfizer και της Moderna δήλωσαν αμφότεροι ότι οι ετήσιοι εμβολιασμοί κατά του Covid θα είναι απαραίτητοι, παρόμοια με τη γρίπη, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και για εκείνους με υποκείμενα νοσήματα.
Κάθε χρόνο, η συμβουλευτική επιτροπή του FDA αποφασίζει ποιο εμβόλιο γρίπης πρέπει να χορηγείται στις ΗΠΑ με βάση το στέλεχος που κυκλοφορεί και άλλους παράγοντες.
Η επιτροπή πιθανότατα θα ακολουθήσει παρόμοια προσέγγιση για τα εμβόλια Covid που προχωρούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης