Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Δηλητηρίαση, ξαφνική ασθένεια ή ατύχημα»: Τα σενάρια για το «τέλος» του Putin από τους ολιγάρχες

«Δηλητηρίαση, ξαφνική ασθένεια ή ατύχημα»: Τα σενάρια για το «τέλος» του Putin από τους ολιγάρχες
Στο περιβάλλον της ρωσικής επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ, σχηματίζεται μια ομάδα προσώπων με επιρροή που εναντιώνονται στον Ρώσο πρόεδρο

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια περί απομάκρυνσης του Ρώσου ηγέτη. Vl. Putin εν μέσω του αδιεξόδου που σημειώνεται στο ζήτημα του Ουκρναικού πολέμου.
Ειδικότερα, οι πληροφορίες που η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών έδωσε στη δημοσιότητα περιγράφουν συγκεκριμένες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων που θα μπορούσαν να δώσουν μια τελείως αναπάντεχη τροπή σστις εξελίξεις.
Μέλη της ρωσικής ελίτ σχεδιάζουν, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, την απομάκρυνση του Putin έχοντας ήδη στοιχεία που δείχνουν ποιος θα μπορούσε να είναι ο διάδοχός του.
Στην εν λόγω ανάρτηση αναφέρεται ξεκάθαρα πως υπάρχει σχέδιο να δηλητηριαστεί ο Putin ή να πάθει μια ξαφνική ασθένεια ή ένα αναπάντεχο ατύχημα.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:
"Δηλητηρίαση, ξαφνική ασθένεια, ατύχημα - η ρωσική ελίτ εξετάζει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Putin.
Στο περιβάλλον της ρωσικής επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ, σχηματίζεται μια ομάδα προσώπων με επιρροή που εναντιώνονται στον Ρώσο πρόεδρο.
Στόχος τους είναι να απομακρύνουν τον Putin από την εξουσία το συντομότερο δυνατό και να αποκαταστήσουν τους οικονομικούς δεσμούς με τη Δύση, που καταστράφηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Ένα ορισμένο τμήμα της ρωσικής πολιτικής ελίτ της Ρωσίας θεωρεί ως διάδοχο του Putin τον διευθυντή της FSB Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ.
Είναι ενδεικτικό ότι ο Μπορτνίκοφ μπήκε πρόσφατα σε μαύρη λίστα από την πλευρά του Ρώσου δικτάτορα.
Ο επίσημος λόγος για την κατάρρευση του επικεφαλής του FSB, στάθηκαν οι μοιραίοι υπολογισμοί του για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.
Ο Μπορτνίκοφ και η υπηρεσία του ήταν υπεύθυνοι για την ανάλυση της στάσης του ουκρανικού πληθυσμού και της ικανότητας του ουκρανικού στρατού. Είναι γνωστό ότι ο Μπορτνίκοφ και κάποιοι άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι της ρωσικής ελίτ εξετάζουν διάφορες επιλογές για να απομακρύνουν τον Putin από την εξουσία.
Συγκεκριμένα, δεν αποκλείεται η δηλητηρίαση, η ξαφνική ασθένεια ή οποιαδήποτε άλλο "τυχαίο γεγονός".
Δεν αποκλείεται η πρόσφατη "διαρροή" των θέσεων των τσετσενικών μονάδων στο βόρειο Κίεβο, να συνδέεται με αυτές τις διαδικασίες.
Οι πληροφορίες προήλθαν ακριβώς από τη ρωσική πλευρά.
Μάλλον έτσι, η διοίκηση της FSB προσπαθεί να αποδυναμώσει την επιρροή του Καντίροφ.
Επίσης, αυτό μπορεί να είναι μια προσπάθεια να βελτιωθεί έγκαιρα η αλληλεπίδραση με τις ουκρανικές αρχές, στην παράκαμψη της σημερινής ρωσικής ηγεσίας".

Τι λέγεται στην Ουάσινγκτον

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα, δέχθηκε πρόσφατα πυρά επειδή υπονόησε επανειλημμένα ότι ο Putin θα έπρεπε να δολοφονηθεί για να τερματιστεί η ουκρανική σύγκρουση.
Μια τέτοια ρητορική θα μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει ένα τέτοιο σενάριο.
"Ο μόνος τρόπος με τον οποίο τελειώνει αυτό είναι κάποιος στη Ρωσία να βγάλει αυτόν τον τύπο", είπε ο  Grachkam σε tweet στις 3 Μαρτίου. "Θα προσφέρατε στη χώρα σας —και στον κόσμο— μια εξαιρετική υπηρεσία".
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου απέρριψε αυτή τη ρητορική και διαβεβαίωσε τη διεθνή κοινότητα ότι η κυβέρνηση Biden δεν υποστηρίζει καμία τέτοια ενέργεια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης