Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Warren Buffett εξαγόρασε την ασφαλιστική εταιρεία Alleghany έναντι 11,6 δισ. δολαρίων

Ο Warren Buffett εξαγόρασε την ασφαλιστική εταιρεία Alleghany έναντι 11,6 δισ. δολαρίων
Η εξαγορά έγινε μέσω της επενδυτικής του εταιρείας Berkshire Hathaway
Σχετικά Άρθρα

Η Berkshire Hathaway του 91χρονου Warren Buffett συνήψε συμφωνία για την εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας Alleghany έναντι 11,6 δισ. δολαρίων.
Η Alleghany, της οποίας οι επιχειρήσεις περιλαμβάνουν την αντασφαλιστική Transatlantic Holdings, θα επεκτείνει το μεγάλο χαρτοφυλάκιο ασφαλιστικών εταιρειών της Berkshire, το οποίο περιλαμβάνει την ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων Geico, την αντασφαλιστική General Re και μια μονάδα που εξειδικεύεται σε ασφάλειες έναντι μεγάλων καταστροφών και ασυνήθιστων κινδύνων.
«Η Berkshire θα είναι το τέλειο μόνιμο σπίτι για την Alleghany, μια εταιρεία που παρακολουθώ στενά εδώ και 60 χρόνια», δήλωσε ο Buffett, ο οποίος διευθύνει την Berkshire από το 1965.
Η εξαγορά αυτή, που θεωρείται μια από τις πέντε μεγαλύτερες στην ιστορία της Berkshire, θα επανενώσει τον Buffett με τον Joseph Brandon, ο οποίος ηγήθηκε της General Re από το 2001 έως το 2008 και έγινε διευθύνων σύμβουλος της Alleghany τον Δεκέμβριο.
Θα τερματίσει επίσης την εξαετή «ξηρασία» μεγάλων εξαγορών του Buffett και θα τον βοηθήσει να αξιοποιήσει μερικά από τα 146,7 δισ. δολάρια σε μετρητά που έχει στη διάθεσή της η επενδυτική του εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης