Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στο ιστορικό υψηλό 19,7% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΟFZ, μετά από ένα μήνα αναστολής

Ρωσία: Στο ιστορικό υψηλό 19,7% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΟFZ, μετά από ένα μήνα αναστολής
Σε ιστορικό υψηλό η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου σε ρούβλι
Σχετικά Άρθρα
Στη διαπραγμάτευση επέστρεψαν τη Δευτέρα ορισμένα περιουσιακά στοιχεία στη Ρωσία, μετά από σχεδόν ένα μήνα αναστολής, με τις προσφορές για κρατικά ομόλογα OFZ να είναι ανοιχτές για περιορισμένες ώρες στο Χρηματιστήριο της Μόσχας.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η διαπραγμάτευση θα ξαναρχίσει μεταξύ 10 π.μ. και 11 π.μ. ώρα Μόσχας τη Δευτέρα και στη συνήθη μορφή μεταξύ 13:00. και 5 μ.μ. (10 π.μ. και 2 μ.μ. GMT).
Η διαπραγμάτευση τέτοιων μέσων είχε διακοπεί για τρεις εβδομάδες.

Σε ιστορικό υψηλό η απόδοση του 10ετούς

Οι αποδόσεις του δείκτη αναφοράς των 10ετών ομολόγων του ρουβλίου (γνωστά ως OFZ) εκτινάχθηκαν στο 19,7% στις αρχές των συναλλαγών, στο υψηλότερο υψηλό όλων των εποχών, αλλά είχαν διαμορφωθεί σε περίπου 13% λίγο πριν από την έναρξη της επίσημης διαπραγμάτευσης.
«Για άλλα μέσα, η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Μόσχας θα πραγματοποιηθεί με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που καθορίστηκε στις 18 Μαρτίου 2022», πρόσθεσε η κεντρική τράπεζα.
Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας (CBR) διατήρησε το βασικό του επιτόκιο στο 20% την περασμένη εβδομάδα, αφού το υπερδιπλασίασε σε έκτακτη αύξηση επιτοκίων στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το CNBC, η Τράπεζα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αρχίσει να αγοράζει ομόλογα OFZ όταν το Χρηματιστήριο της Μόσχας ξαναρχίσει τη διαπραγμάτευση τους τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να μετριάσει την πρόσφατη αστάθεια στις ρωσικές αγορές περιουσιακών στοιχείων.
Σε ξεχωριστή δήλωση, η CBR πρόσθεσε ότι «οι αγορές θα γίνουν κατά τη διάρκεια του χρόνου που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η προσαρμογή των τιμών των χρηματοπιστωτικών μέσων στις νέες συνθήκες».
Το ρωσικό χρηματιστήριο είναι κλειστό από τις 25 Φεβρουαρίου, καθώς οι μετοχές υποχώρησαν κατακόρυφα υπό το φως της εισβολής και του επακόλουθου μπαράζ των δυτικών οικονομικών κυρώσεων.
Το CBR δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει πότε μπορεί να ξαναρχίσει η διαπραγμάτευση μετοχών, καθώς θα πρέπει να εκκαθαριστεί ένα ανεκτέλεστο σύνολο συναλλαγών.
Ωστόσο, θα επιτραπεί η επανέναρξη ορισμένων πρόσθετων πράξεων στις χρηματοπιστωτικές αγορές τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Το ρωσικό ρούβλι διαπραγματευόταν λίγο κάτω από τα 105 ανά δολάριο το πρωί της Δευτέρας στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης