Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Να πιέσουν το Κίεβο να συμμορφωθεί και να γίνει πιο εποικοδομητικό στις διαπραγματεύσεις

Peskov: Να πιέσουν το Κίεβο να συμμορφωθεί και να γίνει πιο εποικοδομητικό στις διαπραγματεύσεις
Η Μόσχα θα αξιολογήσει αρνητικά οποιαδήποτε απόπειρα ανάμειξης τρίτης χώρας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Να πιέσουν το Κίεβο να «συμμορφωθεί» και να τηρήσει μια πιο εποικοδομητική στάση στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ζήτησε από το διεθνή παράγοντα ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος πάντως εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλες εκείνες τις χώρες που προσπαθούν να μεσολαβήσουν στις συνομιλίες των δύο πλευρών προκειμένου να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Πραγματικά, όποιος μπορεί, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την επιρροή του έτσι ώστε να καταστήσει το Κίεβο πιο εποικοδομητικό σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.
Η επιλογή μιας τοποθεσίας, για κάποιου είδους υποτιθέμενες συνομιλίες, είναι δευτερεύουσας σημασίας, αν και σε κάθε περίπτωση, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλες εκείνες τις χώρες που είναι πρόθυμες να συμβάλλουν στη διαπραγματευτική διαδικασία» είπε ο Peskov.
Σημειώνεται πως νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελβετίας, Ignazio Cassis είχε αναφέρει πως είναι πρόθυμος να λειτουργήσει ως μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις ή έστω να φιλοξενήσει μια συνάντηση αντιπροσωπειών από την Ουκρανία και από τη Ρωσία, δεδομένου ότι η Ελβετία, όπως είπε, «συνδυάζει μια ουδετερότητα και ανθρωπιστική παράδοση».
Πάντως, ο Peskov υποστήριξε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου δεν έχουν αποφέρει ακόμη σημαντικά αποτελέσματα, επισημαίνοντας ότι η επίτευξη σημαντικής προόδου στις ειρηνευτικές συνομιλίες θα αποτελέσει τη βάση για μια ενδεχόμενη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και του Ουκρανού ομολόγου του Volodymyr Zelensky.

Αρνητική τυχόν εμπλοκή τρίτου στις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Ερωτηθείς για το ποια θα είναι η στάση της Ρωσίας σε περίπτωση εμπλοκής τρίτης χώρας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ο Peskov είπε πως θα είναι ξεκάθαρα αρνητική.
Όπως είπε ο Peskov, η στάση της Μόσχας είναι ξεκάθαρη, παραπέμποντας στο μήνυμα που είχε στείλει ο πρόεδρος Putin στο διάγγελμα του προς το ρωσικό λαό και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Ευρώπη θα πληγεί από ενδεχόμενο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει η Μόσχα σε περίπτωση που η Ευρώπη αποφασίσει να επιβάλλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ο Peskov είπε πως αυτό θα έπληττε σφοδρά την Ευρώπη και θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ενεργειακή ισορροπία της ηπείρου, αλλά αντίθετα δεν θα επηρέαζε τις ΗΠΑ.
«Ένα τέτοιο εμπάργκο θα επηρέαζε πάρα πολύ την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ενεργειακή αγορά της Ευρώπης.
Αλλά οι Αμερικανοί δεν θα έχαναν τίποτα, είναι προφανές, θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση από τους Ευρωπαίους» υποστήριξε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης