Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανήσυχη η Γερμανία για τη χρήση ρωσικών υπερηχητικών όπλων στην Ουκρανία

Ανήσυχη η Γερμανία για τη χρήση ρωσικών υπερηχητικών όπλων στην Ουκρανία
«Ανησυχούμε για τη χρήση του υπερηχητικού πυραύλου από τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας», αναφέρει η γερμανική κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα

Την ανησυχία της εκφράζει η γερμανική κυβέρνηση για τη χρήση υπερηχητικών όπλων τελευταίας τεχνολογίας στην Ουκρανία από τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της την Κυριακή (20/3/2022).
«Ανησυχούμε για τη χρήση του υπερηχητικού πυραύλου από τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας», σημείωσε.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Kinzhal με υπερηχητικούς πυραύλους χρησιμοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου για την καταστροφή μιας υπόγειας ουκρανικής στρατιωτικής αποθήκης που περιείχε πυραύλους και πυρομαχικά αεροπορίας στην περιοχή Ivano-Frankovsk της Ουκρανίας.
Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» ως απάντηση σε αίτημα βοήθειας των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς.
Τόνισε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, αλλά στοχεύει να αποστρατιωτικοποιήσει και να αποναζιστικοποιήσει τη χώρα.
Μετά από αυτή την κίνηση, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες ανακοίνωσαν κυρώσεις κατά φυσικών και νομικών προσώπων της Ρωσίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης