Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους στην Κίτρινη Θάλασσα – Κλιμακώνεται η ένταση

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους στην Κίτρινη Θάλασσα – Κλιμακώνεται η ένταση
Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι «εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς» εντοπίστηκαν την Κυριακή (20/3) στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Βόρειας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε  πυραύλους μικρού βεληνεκούς στην Κίτρινη Θάλασσα την Κυριακή (20/3/2022), δύο μόλις μέρες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου σύμφωνα με το Reuters.
Η τελευταία δοκιμή πυραύλων πυροδοτεί ανησυχίες για την αύξηση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.
Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας
ανακοίνωσε ότι «εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς» εντοπίστηκαν την Κυριακή στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Βόρειας Κορέας.
Το υπουργείο ανέφερε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι τέσσερις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν μέσα σε μια ώρα σε απροσδιόριστη τοποθεσία στην επαρχία Πιονγκάν της Βόρειας Κορέας.
Όλοι οι πύραυλοι κατέπεσαν στην Κίτρινη Θάλασσα.

Σήμανε συναγερμός στη Σεούλ

Στη Νότια Κορέα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας σχετικά με τις εκτοξεύσεις πυραύλων.
Τα μέλη του συμβουλίου ανέλυσαν λεπτομέρειες σχετικά με τις εκτοξεύσεις και είναι σε στενή επαφή με τις ΗΠΑ.
Η Νότια Κορέα αναμένεται να αυξήσει τη στρατιωτική της ικανότητα στη χερσόνησο αφού ενέκρινε πρόσφατα σχέδια για την αγορά αμυντικής αντιπυραυλικής ασπίδας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, παρόμοια με τον «Iron Dome» του Ισραήλ, σχεδιασμένη να καταρρίπτει τους βαλλιστικούς πυραύλους και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς .
Μια μετάβαση εξουσίας βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νότια Κορέα καθώς η θητεία του προέδρου Moon Jae-in λήγει τον Μάιο και θα αντικατασταθεί από μια συντηρητική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Yoon Suk Yeol, ο οποίος έχει ζητήσει μια πιο ισχυρή στρατιωτική συμμαχία με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης