Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Έκτακτο «πακέτο» μέτρων ύψους 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κόστους της ενέργειας

Αυστρία: Έκτακτο «πακέτο» μέτρων ύψους 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κόστους της ενέργειας

Τα νέα μέτρα συμπληρώνουν ένα πακέτο ανακούφισης από τις συνέπειες του πληθωρισμού από τον Ιανουάριο ύψους 1,7 δισ. ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Η Αυστρία παρουσίασε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2022 ένα πρόσθετο πακέτο ύψους 2 δισ. ευρώ για να βοηθήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το Reuters.

Τι περιλαμβάνουν τα μέτρα

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αύξηση κατά το ήμισυ των επιδοτήσεων για όσους μετακινούνται με αυτοκίνητο, τη χρηματοδότηση μειώσεων των τιμών για τις δημόσιες συγκοινωνίες και τη μείωση των προσαυξήσεων στο φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια.
Η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει επίσης ενισχύσεις για αγρότες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν πολλά καύσιμα και τις εταιρείες που στρέφονται σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Εξοικονόμηση

Το υπουργείο δήλωσε ότι τα μέτρα θα εξοικονομήσουν σε μια οικογένεια που μετακινείται 50 χιλιόμετρα την ημέρα περίπου 900 ευρώ μέχρι τα μέσα του 2023, σε ένα ξενοδοχείο που απασχολεί 50 άτομα προσωπικό περίπου 20.000 ευρώ και σε μια μεγάλη βιομηχανική εταιρεία περίπου 3 εκατ. ευρώ.
Τα νέα μέτρα συμπληρώνουν ένα πακέτο ανακούφισης από τις συνέπειες του πληθωρισμού από τον Ιανουάριο ύψους 1,7 δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Magnus Brunner σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η Αυστρία παρείχε φέτος 10 φορές περισσότερη βοήθεια για το κόστος ζωής ανά κάτοικο από ό,τι η γειτονική Γερμανία.
Μειώνουμε το κόστος καθημερινής διαβίωσης για όλους τους Αυστριακούς και δίνουμε στις επιχειρήσεις μας μεγαλύτερη ανάσα», είπε, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς τι αντίκτυπο θα έχει στο κρατικό χρέος.

Στήριξη στις ΑΠΕ

Η υπουργός Ενέργειας Leonore Gewessler ανακοίνωσε 250 εκατ. ευρώ σε επιπλέον στήριξη για έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
"Ο ήλιος και ο άνεμος δεν μας στέλνουν λογαριασμούς.
Το κάνει η Gazprom", δήλωσε η ίδια, αναφερόμενη στη ρωσική εταιρεία από την οποία εξαρτάται η Αυστρία για την προμήθεια φυσικού αερίου.
Ο αυστριακός πληθωρισμός αυξήθηκε στο 5,5% τον Φεβρουάριο.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να επιδοτήσουν τις τιμές των καυσίμων για τα νοικοκυριά και να προσφέρουν στήριξη στις εταιρείες που πλήττονται από την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας.

Προμήθειες φυσικού αερίου

Η Αυστρία προμηθεύεται το 80% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία βάσει συμβάσεων που διαρκούν έως το 2040.
Η αντικατάσταση αυτής της προμήθειας θα απαιτήσει τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές, δήλωσε το Σάββατο  19 Μαρτίου 2022 ο επικεφαλής του ενεργειακού ομίλου OMV.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης