Τελευταία Νέα
Διεθνή

To χρηματιστήριο LME του Λονδίνου ζητά απαγόρευση του ρωσικού χαλκού

To χρηματιστήριο LME του Λονδίνου ζητά απαγόρευση του ρωσικού χαλκού

Η Ρωσία είναι ο έβδομος μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 4% της παγκόσμιας παραγωγής

Σχετικά Άρθρα

Η επιτροπή χαλκού του Χρηματιστηρίου Μετάλλων του Λονδίνου συνέστησε την απαγόρευση νέων προμηθειών ρωσικού μετάλλου από το χρηματιστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Bloomberg, επισημαίνοντας ότι αν η απόφαση αυτή εφαρμοστεί θα προκληθούν κλυδωνισμοί στη αγορά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η απόφαση

Η επιτροπή, η οποία διαδραματίζει μόνο συμβουλευτικό ρόλο στο LME, ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 για να προτείνει ότι το χρηματιστήριο δεν πρέπει να επιτρέπει νέες παραδόσεις ρωσικού χαλκού στις αποθήκες του, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος, ζητώντας να μην κατονομαστούν καθώς η συζήτηση δεν ήταν δημόσια.
Το χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει επί του παρόντος να προβεί σε καμία ενέργεια που υπερβαίνει το πεδίο των ρωσικών κυρώσεων, όπως η επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία του μετάλλου που παράγεται από τη Ρωσία στο σύστημα LME.

Παγκόσμιος αντίκτυπος

«Ο αντίκτυπος της λήψης τέτοιων μέτρων δεν θα περιοριστεί μόνο στις δραστηριότητες του LME, αλλά θα επεκταθεί σε όλους όσους συμμετέχουν στην παγκόσμια αγορά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
«Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε μια εύρυθμη αγορά προς όφελος όλων των συμμετεχόντων στην αγορά και, ως εκ τούτου, θα διατηρήσουμε αυτή την απόφαση υπό συνεχή επανεξέταση καθώς εξελίσσεται η κατάσταση».

Ο ρόλος της Ρωσίας

Το LME αρνήθηκε να σχολιάσει τις συζητήσεις της επιτροπής χαλκού, η οποία εκπροσωπεί το σύνολο της παγκόσμιας βιομηχανίας χαλκού, από τους ανθρακωρύχους έως τους εμπόρους και τους καταναλωτές.
Η Ρωσία είναι ο έβδομος μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 4% της παγκόσμιας παραγωγής.
Αλλά ο ρόλος της στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου είναι πιο σημαντικός, καθώς είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας εξευγενισμένου μετάλλου χαλκού, της μορφής που μπορεί να παραδοθεί στο χρηματιστήριο, μετά τη Χιλή και την Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης