Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lindner (Γερμανία): Η κυβέρνηση προχωρά σε επιδοτήσεις στήριξης των νοικοκυριών λόγω ενεργειακής κρίσης

Lindner (Γερμανία): Η κυβέρνηση προχωρά σε επιδοτήσεις στήριξης των νοικοκυριών λόγω ενεργειακής κρίσης
Ο κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της χώρας σταθμίζει μια επιδότηση μεταξύ 20 ευρώ (22 δολάρια) και 50 ευρώ το μήνα, με τις υψηλότερες πληρωμές να αφορούν τις κοινωνικές ομάδες με το χαμηλότερο εισόδημα, ανέφερε η Bild am Sonntag
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία συζητά επιδοτήσεις προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση, καθώς οι κυβερνήσεις της Ευρώπης προσπαθούν να απαλύνουν τις συνέπειες από την αύξηση των τιμών των καυσίμων και να διατηρήσουν την υποστήριξη των ψηφοφόρων για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της χώρας σταθμίζει μια επιδότηση μεταξύ 20 ευρώ (22 δολάρια) και 50 ευρώ το μήνα, με τις υψηλότερες πληρωμές να αφορούν τις κοινωνικές ομάδες με το χαμηλότερο εισόδημα, ανέφερε η Bild am Sonntag.

Τα νοικοκυριά με υψηλό εισόδημα θα εξαιρεθούν.

Οι επιδοτήσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον τριών μηνών και θα κοστισουν στην κυβέρνηση 1 δισεκατομμύριο ευρώ το μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Δεν είναι σαφές αν το FDP, ο πιο μικρός εταίρος του συνασπισμού, θα συμφωνήσει με την πρόταση, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο κορυφαίος πολιτικός του FDP, ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner, πρότεινε νωρίτερα εκπτώσεις στη βενζίνη για να βοηθήσει τους εργαζόμενους, ιδέα που απορρίφθηκε από ορισμένα μέλη του συνασπισμού.
Ο Lars Klingbeil, συν-επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε στην Bild am Sonntag ότι είναι κατά της γενικής στήριξης, αλλά υπέρ μιας στοχευμένης βοήθειας για τις ομάδες με χαμηλότερο εισόδημα, η οποία θα πρέπει επίσης να καλύπτει μέρος του αυξανόμενου κόστους θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας μη γραφειοκρατικός τρόπος βοήθειας θα ήταν η μείωση των φόρων στην ενέργεια και τη βενζίνη.

Ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck των Πρασίνων είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η χώρα θα μπορούσε να περιμένει κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας για τους εποχούμενους για να ελαφρύνει το βάρος των υψηλότερων τιμών των καυσίμων, αλλά αυτό πιθανόν να μην είναι τόσο απλό όσο μια έκπτωση στα καύσιμα.
Ο Friedrich Merz, επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, των Χριστιανοδημοκρατών, δήλωσε στην Tagesspiegel ότι ένας μη γραφειοκρατικός τρόπος βοήθειας θα ήταν η μείωση των φόρων στην ενέργεια και τη βενζίνη.
Η Γερμανία ενέκρινε την Τετάρτη φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους καταναλωτές και συζητά περαιτέρω βοήθεια, ενώ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Jean Castex εισήγαγε νέα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων επιχορηγήσεων για ενεργοβόρες επιχειρήσεις που εκτιμάται ότι θα κοστίσουν περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Ελλάδα, εν τω μεταξύ, θα χορηγήσει επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και άλλες ευάλωτες ομάδες, ενώ η Πορτογαλία μείωσε τον φόρο στα καύσιμα και προσέφερε πιστωτική γραμμή 400 εκατομμυρίων ευρώ για τις βιομηχανίες που επλήγησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης