Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεπεισμένη η Τουρκία για μία ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας

Πεπεισμένη η Τουρκία για μία ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας
«Διατηρούμε τους διαύλους επικοινωνίας μας και με τις δύο πλευρές ανοιχτούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας
Σχετικά Άρθρα

«Η Τουρκία είναι πεπεισμένη ότι η Ρωσία και η Ουκρανία μπορούν να καταλήξουν σε ειρηνευτική συμφωνία», δήλωσε το Σάββατο (19/3/2022) ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ibrahim Kalin.
«Μια ειρηνευτική συμφωνία είναι δυνατή. Το ερώτημα τώρα είναι πότε και πώς θα επιτευχθεί», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera.
«Η Τουρκία θεωρεί βασικό της καθήκον να οργανώσει μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Vladimir Putin και Volodymyr Zelensky, πρόσθεσε ο Kalin.

Συνάντηση Putin - Zelensky

«Διατηρούμε τους διαύλους επικοινωνίας μας και με τις δύο πλευρές ανοιχτούς.
Είναι πολύ σημαντικό και οι προσπάθειές μας είναι προσανατολισμένες να οργανώσουμε μια απευθείας συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας», συνέχισε.
«Οι πλευρές πραγματοποιούν συναντήσεις σε τεχνικό επίπεδο στη Λευκορωσία.
Η πρώτη υπουργική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο ενός διπλωματικού φόρουμ στην Αττάλεια.
Το βασικό καθήκον σήμερα είναι να οργανωθεί μια συνάντηση ανώτατου επιπέδου», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.
Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τους αρχηγούς των δημοκρατιών του Ντονμπάς.
Τόνισε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, αλλά στόχευε να αποστρατιωτικοποιήσει και να αποναζιστικοποιήσει τη χώρα, σύμφωνα με το Ria Novosti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης