Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να στείλει τους S – 400 στην Ουκρανία με αντάλλαγμα τα αεροσκάφη F - 35

NYT: Οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να στείλει τους S – 400 στην Ουκρανία  με αντάλλαγμα τα αεροσκάφη  F - 35
Βάσει της πρότασης οι ΗΠΑ θέλουν να στείλει η Τουρκία το αντιαεροπορικό / αντιπυραυλικό σύστημα των S-400 για να χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Να γίνει πρόταση των ΗΠΑ προς την Τουρκία, προκειμένου να στείλει στην Ουκρανία το πυραυλικό σύστημα S – 400 και σε αντάλλαγμα να επιστρέψει στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αεροσκαφών F – 35 ζήτησαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times.Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πρόταση έχει γίνει από τις ΗΠΑ, αλλά η τουρκική πλευρά δεν έχει απαντήσει.
Βάσει της πρότασης οι ΗΠΑ θέλουν να στείλει η Τουρκία το αντιαεροπορικό / αντιπυραυλικό σύστημα των S-400 για να χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία.
Αν η Άγκυρα δεχτεί, οι ΗΠΑ διαμηνύουν ότι θα μπορούσε να εξεταστεί ως αντάλλαγμα το ενδεχόμενο να επιστρέψει και πάλι η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35.
Από το πρόγραμμα, δηλαδή, από το οποίο εκδιώχθηκε η Τουρκία όταν είχε αγοράσει από τη Ρωσία τους S-400.

Νέοι υπολογισμοί

«Ο νέος πόλεμος ανάγκασε σε υπολογισμό σε όλα τα μέτωπα.
Σε ένα παράδειγμα, Αμερικανοί αξιωματούχοι διατύπωσαν την ιδέα ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας θα παράσχει στην Ουκρανία το εξελιγμένο αντιαεροπορικό σύστημα S-400.
Είναι το ίδιο το σύστημα, που κατασκεύασε η Ρωσία και Αμερικανοί αξιωματούχοι τιμώρησαν την Τουρκία — σύμμαχο του ΝΑΤΟ — επειδή το αγόρασε από τη Μόσχα πριν από αρκετά χρόνια.
Τώρα οι Αμερικανοί διπλωμάτες βλέπουν έναν τρόπο να απομακρύνουν την Τουρκία από τον χορό της με τη Ρωσία — και να δώσουν στους Ουκρανούς ένα από τα πιο ισχυρά αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας που υπάρχουν», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Δύσκολο σενάριο

«Η πρόταση να προμηθεύσει η Τουρκία την Ουκρανία με ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 θα έλεγχε επίσης τι είναι διατεθειμένος να δεχτεί ο Putin από το ΝΑΤΟ και πόσο διατεθειμένος είναι ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ που τα τελευταία χρόνια φαινόταν συχνά να χτίζει γέφυρες προς τη Μόσχα να επαναλάβει τη δέσμευσή του στη συμμαχία και την υποστήριξη της Ουκρανίας.
Η ιδέα προέκυψε όταν η Wendy Sherman, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, επισκέφθηκε την Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες.
Η Sherman αρνήθηκε να μιλήσει για τις συζητήσεις της», αναφέρουν οι Times.
Πάντως η πρόταση αυτή είναι δύσκολο να υλοποιηθεί, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση η Τουρκία θα απομακρυνόταν οριστικά από τη Ρωσία και ενώ η Άγκυρα διεκδικεί ρόλο ειρηνοποιού στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Νέα αμερικανικά όπλα τις επόμενες μέρες

Η Ουκρανία θα λάβει μια νέα αποστολή αμερικανικών όπλων εντός των ημερών, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Javelin και Stinger, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας, Oleksiy Danilov, σε τηλεοπτική συνέντευξη το Σάββατο (19/3/2022).
«(Τα όπλα) θα βρεθούν στο έδαφος της χώρας μας στο άμεσο μέλλον. Μιλάμε για μέρες», είπε ο Danilov.
Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν αποστείλει φορτία όπλων στο Κίεβο για να ενισχύσουν τον στρατό του ενάντια στη ρωσική εισβολή.
Η Ρωσία έχει επικρίνει τέτοιες παραδόσεις από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.



us_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης