Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνδυνος – θάνατος από εκατοντάδες νάρκες που πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα - Μπορεί να φτάσουν μέχρι τη Μεσόγειο

Κίνδυνος – θάνατος από εκατοντάδες νάρκες που πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα -  Μπορεί να φτάσουν μέχρι τη Μεσόγειο
Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας εξέδωσε προειδοποίηση κινδύνου ναρκών στις 18 Μαρτίου

Οι νάρκες που ποντίστηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας κοντά στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας ενδέχεται να παρασυρθούν προς τον Βόσπορο και τη Μεσόγειο Θάλασσα λόγω σπασίματος των καλωδίων, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), όπως μεταδίδει το Ria Novosti.
Μετά την έναρξη του πολέμου, το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας τοποθέτησε νάρκες στα λιμάνια της Οδησσού, του Ochakov, του Chernomorsk και του Yuzhny (περίπου 420 απαρχαιωμένοι τύποι ναρκών ).
«Καθοδηγούμενες από ανέμους και ρεύματα, οι νάρκες παρασύρονται ελεύθερα στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε.
«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα επιφανειακά ρεύματα προς τα νότια στις περιοχές αυτών των ουκρανικών λιμανιών, δεν αποκλείεται να παρασυρθούν νάρκες προς τον Βόσπορο και περαιτέρω προς τη Μεσόγειο Θάλασσα», τόνισε.

Σήμα κινδύνου

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας εξέδωσε προειδοποίηση κινδύνου ναρκών στις 18 Μαρτίου.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας «επιδεικνύουν για άλλη μια φορά απόλυτη άγνοια των θεμελιωδών διεθνών νόμων και αδιαφορία για ανθρώπινες ζωές, συμπεριλαμβανομένων των υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε η FSB.
Η διεθνής σύμβαση για την τοποθέτηση αυτόματων υποβρυχίων ναρκών (Χάγη VIII) απαγορεύει την τοποθέτηση ναρκών με μηχανισμό αγκύρωσης, οι οποίες δεν καθίστανται αβλαβείς όταν σπάσουν τα αγκυροβόλια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης