Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει τελικά με τους θανάτους από Covid; - Τα CDC άρχισαν να …μειώνουν ξαφνικά τον αριθμό των νεκρών

Τι συμβαίνει τελικά με τους θανάτους από Covid; - Τα CDC άρχισαν να …μειώνουν ξαφνικά τον αριθμό των νεκρών
Η αμερικανική υπηρεσία υγείας έκανε αθόρυβα την «αλλαγή» στον ιστότοπο παρακολούθησης δεδομένων της στις 15 Μαρτίου 2022
Σχετικά Άρθρα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ (CDC) έχουν αφαιρέσει από τους σχετικούς καταλόγους δεκάδες χιλιάδες θανάτους που συνδέονται με τον Covid, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν του 1/4 των απωλειών που είχε καταγράψει σε παιδιά κάτω των 18 ετών.
Η υπηρεσία υγείας έκανε αθόρυβα την αλλαγή στον ιστότοπο παρακολούθησης δεδομένων της στις 15 Μαρτίου.
«Τα δεδομένα για τους θανάτους προσαρμόστηκαν μετά την επίλυση ενός σφάλματος κωδικοποίησης.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν μειωμένο αριθμό θανάτων σε όλες τις δημογραφικές κατηγορίες», αναφέρουν τα CDC στον ιστότοπό τους.
Τα CDC βασίζονται στα στοιχεία των πολιτειών για την αναφορά θανάτων από Covid και παραδέχονται στον ιστότοπό τους, πως τα δεδομένα δεν είναι πλήρη.

Πολιτική εμβολιασμών με λάθος στοιχεία

Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία αναφέρονται συχνά από γιατρούς και άλλους όταν πιέζουν για τον εμβολιασμό κατά του Covid, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων που πιστεύουν ότι σχεδόν όλα τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν.
Πριν από την αλλαγή, τα CDC είχαν καταγράψει τους θανάτους 1.755 παιδιών μαζί με άλλους περίπου 851.000 νεκρούς.
Μετά την αλλαγή μειώθηκαν κατά 416 οι θάνατοι των παιδιών και συνολικά κατά 71.000 με αποτέλεσμα ο τελικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε λιγότερους από 780.000, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.
Τα CDC είχαν επικαιροποιήσει τον κατάλογο των απωλειών και τον Αύγουστο του 2021 «μετά τον εντοπισμό μιας διαφοράς δεδομένων».

Άκρως προβληματική κατάσταση

«Η ενημέρωση είναι μια βελτίωση, αλλά είναι τουλάχιστον η τρίτη διόρθωση σε αυτά τα δεδομένα και εξακολουθεί να μην επιλύει το πρόβλημα.
Απλώς υπογραμμίζει ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μια ελαττωματική πηγή δεδομένων όταν συζητούν τα παιδιά και τον Covid», αναφέρεται στον ιστότοπο.
Οι θάνατοι στον απολογισμό περιλαμβάνουν άτομα που πέθαναν με Covid και άτομα που πέθαναν από Covid, είπε εκπρόσωπος των CDC στο The Epoch Times.
Ο Covid αναφερόταν ως η υποκείμενη αιτία ή η κύρια αιτία θανάτου στο 90% περίπου των πιστοποιητικών θανάτου εκείνη την εποχή.
Ορισμένοι από τους θανάτους που αναφέρονται από τα CDC δεν σχετίζονται με τον Covid.
Για παράδειγμα, αρκετοί θάνατοι έχουν ως αιτία θανάτου τον πνιγμό. αρκετοί άλλοι αναφέρθηκαν ως προερχόμενοι από πυροβολισμό, σύμφωνα με μια επισκόπηση των κωδίκων θανάτου των Epoch Times.

Ανησυχητικό φαινόμενο

Ο κλινικός ερευνητής για παιδιατρικές λοιμώδεις νόσους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον Alasdair Munro , αναφερόμενος στην «εξαφάνιση» του 1/4 των θανάτων παιδιών από Covid υπογράμμισε πως είναι «ανησυχητικό ότι αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται ευρέως στις ΗΠΑ για να καθοδηγήσουν ή να υποστηρίξουν μία συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθείται».
Τα λάθη στα δεδομένα έχουν προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία πλήθους παραγόντων στις ΗΠΑ.
«Είναι εξωφρενικό να καταγράφεις έτσι σιωπηλά ένα τέτοιο σφάλμα», σημείωσε η Jessica Adams, πρώην υπεύθυνη ρυθμιστικής αναθεώρησης στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).Ένας πρώην εκπρόσωπος των CDC, ωστόσο, σημείωσε ότι ο ιστότοπος του φορέα περιγράφει ότι τα δεδομένα εκτιμώνται και υπόκεινται σε αλλαγές.
«Υπάρχει μεγάλη πολυπλοκότητα σε όλα τα συστήματα που προσπαθούν να παρακολουθήσουν και να συνοψίσουν δεδομένα ασθενειών και θανάτων, συμπεριλαμβανομένων των διαφορών στον τρόπο συλλογής και αναφοράς των δεδομένων, της πληρότητας και της ακρίβειας των δεδομένων, του τρόπου με τον οποίο αυτά εισάγονται έγκαιρα στα συστήματα συλλογής και αναφέρονται στα CDC », δήλωσε ο Glen Nowak πρώην εκπρόσωπος του φορέα.
cdc_b.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης