Τελευταία Νέα
Διεθνή

CVC Capital Partners: Αποχωρεί από το Λονδίνο και οδεύει προς το Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ

CVC Capital Partners: Αποχωρεί από το Λονδίνο και οδεύει προς το Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ

Από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά private equity funds της Ευρώπης, διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια ύψους 165 δισ. δολαρίων

Σχετικά Άρθρα

Την είσοδό της στο χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ σχεδιάζει η εταιρεία private equity CVC Capital Partners, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.
Το CVC, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά private equity funds της Ευρώπης, επιβλέπει επενδυτικά κεφάλαια 165 δισ. δολαρίων.
Παρότι οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, εντούτοις ένα IPO στο Άμστερνταμ θα αποτελέσει πλήγμα για το χρηματιστήριο του Λονδίνου, ειδικά καθώς οι δημόσιες εγγραφές των εταιρειών private equity στην Ευρώπη είναι σπάνιες.
Το CVC έχε αναθέσει το IPO του σε Goldman Sachs Group, JP Morgan Chase και Morgan Stanley.

Αναμενόμενη επιτυχία

Εάν τα παραπάνω σχέδια προχωρήσουν, η CVC θα γίνει η πρώτη μεγάλη εταιρεία ιδιωτικών μετοχών που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο – ενώ αναμένεται να αναταράξει τα διεθνή επενδυτικά ύδατα
Ο όμιλος εξαγορών αποτιμήθηκε σε περίπου 15 δισ. ευρώ πέρυσι όταν συμφώνησε να πουλήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στη Dyal Capital της Blue Owl.

Οι πληροφορίες προς τους μετόχους

Ο ανταγωνιστικός όμιλος εξαγορών Bridgepoint έγινε η πρώτη μεγάλη εταιρεία private equity που εισήχθη στο Λονδίνο για δεκαετίες πέρυσι, συγκεντρώνοντας 300 εκατομμύρια στερλίνες.
Χρησιμοποίησε ένα μοντέλο που της επέτρεψε να αποφύγει να μοιράζεται πληροφορίες με τους μετόχους σχετικά με τα χρηματικά ποσά που έπαιρναν τα κορυφαία στελέχη της για πληρωμές τόκων, ένα επικερδές μερίδιο 20% των κερδών από επιτυχημένες συμφωνίες.

Οι μετοχές της Bridgepoint

Δεν είναι σαφές εάν οι ρυθμιστικές αρχές του Άμστερνταμ θα απαιτούσαν από την CVC να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις πληρωμές τόκων που πραγματοποιήθηκαν.
Οι μετοχές της Bridgepoint κατέγεψαν άνοδο στον απόηχο της εισαγωγής του περασμένου καλοκαιριού, αλλά έχουν υποχωρήσει 38% από την αρχή του τρέχοντος έτους.
Κέρδη και προμήθειες διαχείρισης
Η CVC έχει ήδη εκπονήσει σχέδια που θα της επιτρέψουν να κατευθύνει σε ιδιώτες τα περισσότερα ή όλα τα προσοδοφόρα κέρδη που αποκομίζει από την αγορά και την πώληση εταιρειών, παρέχοντας παράλληλα στους επενδυτές των αγοράν τα έσοδα από τα μικρότερα αλλά πιο προβλέψιμα έσοδα από τις προμήθειες διαχείρισης.

Τα σημαντικά deals

Διαθέτει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία 122 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.
Είναι περισσότερο γνωστό για σημαντικά deals όπως η Formula 1, το τουρνουά ράγκμπι Six Nations, η εταιρεία επικοινωνιών Teneo και η επιχείρηση τσαγιού της Unilever.
Ενίσχυση ενεργητικού
Το  CVC πέρυσι έλαβε μέτρα για να προσελκύσει περισσότερα κεφάλαια πουλώντας ένα μερίδιο στη μονάδα Dyal Capital της Blue Owl και για να ενισχύσει τη βάση του ενεργητικού της εξαγοράζοντας τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Glendower Capital.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης