Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τα CDC αφαιρούν πάνω από 70.000 θανάτους από την αιτιολογία Covid

tags :
ΗΠΑ: Τα CDC αφαιρούν πάνω από 70.000 θανάτους από την αιτιολογία Covid

Ειδικά σε ότι αφορά την ηλικιακή ομάδα κάτω των 18, η πτώση αναλογεί στο 25% των θανάτων που είχαν αναφερθεί αρχικά

Σχετικά Άρθρα
Η διόρθωση σε ένα σφάλμα κωδικοποίησης στις βάσεις δεδομένων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) είχε ως αποτέλεσμα να αναθεωρηθεί προς τα κάτω ο συνολικός αριθμός των θανάτων από Covid.
Πριν από την αλλαγή, τα CDC είχαν καταγράψει 851.000 θανάτους από COVID-19, εκ των οποίων 1.755 αφορούσαν ηλικίες κάτω των 18 ετών.
Μετά τη διόρθωση, οι συνολικοί θάνατοι έπεσαν στους 780.000, μειωμένοι κατά 71.000 στο σύνολο και κατά 416 στις ηλικίες κάτω των18 ετών.
Ειδικά σε ότι αφορά την ηλικιακή ομάδα κάτω των 18, η πτώση αναλογεί στο 25% των θανάτων που είχαν αναφερθεί αρχικά.
«Τα δεδομένα για τους θανάτους προσαρμόστηκαν μετά την επίλυση ενός σφάλματος κωδικοποίησης.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον μειωμένο αριθμό θανάτων σε όλες τις δημογραφικές κατηγορίες», αναφέρει τα CDC στον ιστότοπό τους.
Τα CDC βασίζονται σε πολιτείες και άλλες αρχές για την αναφορά θανάτων από COVID-19 και αναγνωρίζει στον ιστότοπό του ότι τα δεδομένα δεν είναι πλήρη.
Στατιστικά για τον Covid 19 συλλέγει και το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας, που συνδέεται με τα CDC και θεωρείται πιο αξιόπιστο επειδή καταγράφει τους θανάτους με βάση τα σχετικά πιστοποιητικά.
Σε αυτά ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 966.000, αν και ένας εκπρόσωπος του CDC δήλωσε τον Ιανουάριο ότι εκεί έχουν καταγραφεί άνθρωποι που πέθαναν από Covid αλλά και άνθρωποι που πέθαναν με Covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης