Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mikhail Kasyanov (πρώην πρωθυπουργός Ρωσίας): Ο Putin είναι τρελός για την Κριμαία, κερδίζει χρόνο με τις συνομιλίες

Mikhail Kasyanov (πρώην πρωθυπουργός Ρωσίας): Ο Putin είναι τρελός για την Κριμαία, κερδίζει χρόνο με τις συνομιλίες
Ο Kasyanov, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός κατά την περίοδο 2000-2004, δεν εμφανίστηκε θετικός για επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στην παρούσα φάση και εκτίμησε πως η ρωσική πλευρά κερδίζει "χρόνο για να ανασυνταχθούν οι στρατιωτικές της δυνάμεις στην Ουκρανία"

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Mikhail Kasyanov, δεν πιστεύει ότι ο Putin "αντιμετωπίζει σοβαρά" τις ειρηνευτικές συνομιλίες και είναι απίθανο να προτείνει κάποια θετική λύση "για τον ουκρανικό λαό".
Πέρα από το καθεστώς ουδετερότητας -που σημαίνει ότι η Ουκρανία δεν θα υποβάλει αίτημα για ένταξή της στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ- ο Kasyanov πιστεύει ότι ο Putin θα επιμείνει στην "επίσημη αναγνώριση" της Κριμαίας ως ρωσικής.
"Αυτό το ζήτημα είναι ύψιστης σημασίας, ο κ. Putin είναι τρελός για την Κριμαία", δήλωσε στο BBC World News.
Ο Kasyanov, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός κατά την περίοδο 2000-2004, δεν εμφανίστηκε θετικός για επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στην παρούσα φάση και εκτίμησε πως η ρωσική πλευρά κερδίζει "χρόνο για να ανασυνταχθούν οι στρατιωτικές της δυνάμεις στην Ουκρανία".
"Νομίζω ότι θα συνεχίσει να ενισχύει τις δυνάμεις εισβολής", δήλωσε ο Kasyanov, προσθέτοντας ότι "ανησυχεί πολύ πως κάτι τρομερό θα μπορούσε να συμβεί στο πεδίο της μάχης".
Παράλληλα, σημείωσε πως ο Putin και οι συνεργάτες του είναι "νευρικοί" μετά την έκταση των "καταστροφικών" οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Δύση, υπονοώντας ότι ο Ρώσος ηγέτης "δεν περίμενε ότι οι κυρώσεις θα ήταν τόσο σκληρές".
Είπε όμως ότι τυχόν απόφαση για τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία "θα ήταν η αρχή του τέλους του Putin".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης