Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για καθυστερήσεις και μη ρεαλιστικές προτάσεις - Επικοινωνίες Putin με Scholz και Macron

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για καθυστερήσεις και μη ρεαλιστικές προτάσεις - Επικοινωνίες Putin με Scholz και Macron

Ο Γερμανός καγκελάριος ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία - Το απόγευμα επικοινωνία Putin με Macron

Σχετικά Άρθρα
Με τη Ρωσία να σφυροκοπά την Ουκρανία για τρίτη εβδομάδα και με τις κυρώσεις της Δύσης να προκαλούν ασφυξία στη ρωσική οικονομία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιχειρούν να εντείνουν τις πιέσεις στον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, για άμεση κατάπαυση του πυρός.
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε σήμερα (18/3/2022) νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό καγκελάριο, Olaf Scholz, ενώ το απόγευμα θα συνομιλήσει και με τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο Putin είπε στον Scholz ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές κάνουν ότι μπορούν για να καθυστερήσουν τις συνομιλίες με την Ρωσία, υποβάλλοντας στο τραπέζι ολοένα και πιο μη ρεαλιστικές προτάσεις.
Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεχίσει την αναζήτηση λύσεων στην ουκρανική λύση, βάσει των αιτημάτων που έχει ήδη διατυπώσει.
Επιπλέον, ο Putin αναφέρθηκε στις πυραυλικές επιθέσεις των Ουκρανών σε κατοικημένες περιοχές στο Donetsk και στη Makeevka, κάνοντας λόγο για εγκλήματα πολέμου, στα οποία η Δύση δεν δίνει καμία σημασία.
Αναφερόμενος στην επικοινωνία Putin - Scholz, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη και σκληρή συνομιλία, αν και επισήμανε πως είναι αναγκαίο να υπάρχουν τέτοιες επαφές και ανταλλαγή πληροφοριών σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως είναι η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Συνάντηση Putin – Zelensky

Στο σενάριο μιας συνάντησης του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin με τον Ουκρανό ομόλογό του, Volodymyr Zelensky αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ερωτηθείς για το εάν προβλέπεται μια συνάντηση των Putin – Zelensky σε περίπτωση υπογραφής μιας πρώτης συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας ή εάν αυτή η υπογραφή θα μπορούσε να γίνει χωρίς την παρουσία των δύο προέδρων, ο Peskov είπε ότι αυτό θα προβλέπεται από το τυπικό κομμάτι της διαδικασίας.
Πάντως, ο Peskov υποστήριξε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία είναι πρόθυμη να εργαστεί πολύ πιο σκληρά και πιο εντατικά όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.
«Δυστυχώς, η ουκρανική αντιπροσωπεία δεν είναι έτοιμη να επιταχύνει το ρυθμό των διαπραγματεύσεων» υποστήριξε ο Peskov.

Κατάπαυση του πυρός ζήτησε ο Scholz

Σύμφωνα με την καγκελαρία, η τηλεφωνική επικοινωνία Scholz με Putin διήρκησε περίπου ώρα, με τον Γερμανό καγκελάριο να επιμένει στην κατάπαυση του πυρός. Επιπλέον, ο Scholz τόνισε ότι η ανθρωπιστική κατάσταση πρέπει να βελτιωθεί και να σημειωθεί πρόοδος στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης το συντομότερο δυνατό.
Στον αντίποδα, ο Putin φέρεται να επεσήμανε στον Scholz ότι το Κίεβο προσπαθεί να καθυστερήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες. «Το Κίεβο κάνει μη ρεαλιστικές προτάσεις» διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος στον Γερμανό καγκελάριο, σύμφωνα με ενημέρωση από το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η ρωσική αντιπροσωπεία έχει εκφράσει την ετοιμότητα της για να εργαστεί με ταχύτερους ρυθμούς, σε αντίθεση με την ουκρανική αντιπρoσωπεία που δείχνει παρόμοια ετοιμότητα για επιτάχυνση των συνομιλιών.

Επικοινωνία και με Macron

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Pescov, δήλωσε πως ο Putin θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron.

«Ο πρόεδρος έχει προγραμματιστεί να έχει τηλεφωνική συνομιλία απόψε. Εφόσον έχει ήδη ανακοινωθεί από τη γαλλική πλευρά, θα το πω ότι θα είναι μια συνομιλία με τον Emmanuel Macron. Νομίζω ότι μετά τις 7 μ.μ. ώρα Μόσχας (6 μ.μ. ώρα Ελλάδας) θα δώσουμε το κατάλληλο μήνυμα», είπε ο Peskov.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης