Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία πλήρωσε τα ομόλογα που έληγαν με δολάρια μέσω της JPMorgan

H Ρωσία πλήρωσε τα ομόλογα που έληγαν με δολάρια μέσω της JPMorgan
Μέχρι στιγμής, πάντως, οι κάτοχοι ομολόγων στην Ευρώπη δεν έχουν λάβει καμία ειδοποίηση για τα χρήματα, σύμφωνα με το Bloomberg
Σχετικά Άρθρα
Η JPMorgan είναι η τράπεζα που επεξεργάστηκε τα κεφάλαια που προορίζονταν για πληρωμές οφειλόμενων τόκων σε ομόλογα δολαρίου της ρωσικής κυβέρνησης και, όπως μεταδίδει το Bloomberg, έστειλε τα χρήματα στη Citigroup, προκειμένου να γίνει η πληρωμή στους κατόχους.
Η JPMorgan έστειλε τα χρήματα στη Citigroup, αφού πρώτα αναζήτησε και έλαβε τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αμερικανικές αρχές χθες Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Bloomberg.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η πληρωμή έγινε σε δολάρια και η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου ότι έκανε τις πληρωμές 117 εκατ. ευρώ για τα όμολογα.  
Μέχρι στιγμής, πάντως, οι κάτοχοι ομολόγων στην Ευρώπη δεν έχουν λάβει καμία ειδοποίηση για τα χρήματα, λέει το Bloomberg.
Η ικανότητα της Ρωσίας να πραγματοποιεί ή όχι πληρωμές στους κατόχους ομολόγων για το χρέος της, παρακολουθείται στενά από τις αγορές σε όλο τον κόσμο.
Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών είπε ότι έστειλε την εντολή για πληρωμή τόκων 117 εκατ. δολαρίων στις 14 Μαρτίου 2022 σε μια ανταποκρίτρια τράπεζα, που δεν είχε κατονομάσει τότε ότι ήταν η JP Morgan.
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov δήλωσε χθες Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 ότι εξαρτάται από τις ΗΠΑ να αποφασίσουν εάν οι πληρωμές τόκων στα δύο ευρωομόλογα σε δολάρια θα πραγματοποιηθούν.
"Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει τα απαραίτητα χρήματα σε λογαριασμούς σε ξένο νόμισμα, είναι δυνατή η πληρωμή με διακανονισμούς σε ρούβλια."
«Η πιθανότητα ή η αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών μας σε ξένο νόμισμα δεν εξαρτάται από εμάς, έχουμε τα χρήματα, κάναμε την πληρωμή, τώρα η μπάλα είναι στην άλλη πλευρά, πρώτα απ' όλα των αμερικανικών αρχών», είπε ο Siluanov

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης