Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνελήφθη από την FSB ο υποδιοικητής της ρωσικής εθνικής φρουράς

Συνελήφθη από την FSB ο υποδιοικητής της ρωσικής εθνικής φρουράς
Πηγές σημειώνουν ότι ο Gavrilov έκανε «σπάταλη χρήση καυσίμων»

Τη δυσαρέσκεια Putin έχουν προκαλέσει οι απώλειες που έχει η Ρωσία στο μέτωπο του πολέμου, σύμφωνα με τον ερευνητή δημοσιογράφο Gristo Grozev, που επικαλείται ανεξάρτητες πηγές πληροφόρησης.
Μάλιστα, η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB (διάδοχος της KGB) συνέλαβε τον υποδιοικητή της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, Roman Gavrilov.
«Τρεις ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν ότι ο στρατηγός Roman Gavrilov, ο αναπληρωτής αρχηγός της Ρωσικής Φρουράς (τμήμα του εσωτερικού στρατού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που υπέστη τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία), συνελήφθη από την FSB.
Ο Gavrilov εργαζόταν επίσης στο παρελθόν στην Προεδρική Φρουρά, δηλαδή στην προσωπική ασφάλεια του Πούτιν», τονίζει ο Grozev.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της σύλληψης Gavrilov, ωστόσο σύμφωνα με ορισμένες πηγές ο Ρώσος αξιωματικός ότι συνελήφθη για «διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών, με αποτέλεσμα την απώλεια ζωών».
Την ίδια ώρα δύο άλλες πηγές σημειώνουν ότι ο Gavrilov έκανε «σπάταλη χρήση καυσίμων», με αποτέλεσμα πολλά ρωσικά άρματα μάχης να «μένουν στη μέση του δρόμου» από καύσιμα, όπως έχουν δείξει πολλά βίντεο των ουκρανικών δυνάμεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης