Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Επιμένω ότι το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό – Σοβαρό πρόβλημα οι πρόσφυγες από την Ουκρανία

Macron: Επιμένω ότι το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό – Σοβαρό πρόβλημα οι πρόσφυγες από την Ουκρανία
Eίπε επίσης ότι πρόκειται να έχει και νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin τις επόμενες ώρες
Σχετικά Άρθρα
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron λέει ότι δεν ανακαλεί τη δήλωσή του ότι «το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό», προσθέτοντας ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία ήταν ένα «ηλεκτρικό σοκ» για την Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος πρόεδρος πιστεύει ότι η εισροή Ουκρανών προσφύγων θα είναι μια σοβαρή δοκιμασία για την Ευρώπη.
«Μπορούμε και πρέπει να βελτιώσουμε το σχέδιό μας για τη δημοκρατική ένταξη των νεοφερμένων. Το λέω σε μια περίοδο που η χώρα μας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μεγάλο αριθμό ανδρών και γυναικών που εγκαταλείπουν την Ουκρανία.
Για την Ευρώπη αυτή είναι η πιο σοβαρή πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών», είπε.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του προεκλογικού του προγράμματος είπε ότι πρόκειται να έχει και νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin τις επόμενες ώρες.
Η Γαλλία θα διεξαγάγει προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο. Το Συνταγματικό Συμβούλιο κατέγραψε 12 υποψηφίους, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός πρόεδρος Macron.

Στις προεκλογικές του εξαγγελίες ανακοίνωσε:

  • Αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στη Γαλλία στα 65 έτη.
  • Την εξασφάλιση πλήρους απασχόλησης του πληθυσμού της χώρας μέχρι το τέλος της νέας του θητείας.
  • Εξασφάλιση αυτάρκειας σε τρόφιμα στη Γαλλία
  • Να διπλασιάσει τον αριθμό των εφέδρων στις τάξεις των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων και να δώσει εντολή στους αρχηγούς του στρατιωτικού επιτελείου να «επανεκτιμήσουν όλες τις ανάγκες» του στρατού υπό το πρίσμα της τρέχουσας σύγκρουσης στην Ουκρανία.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις στα 50 δισ. ευρώ ετησίως.
  • Την κατασκευή έξι νέων πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και σχεδίαση για άλλους οκτώ.
  • Τη διάθεση 25 δισ. ευρώ για επιστημονική έρευνα τα επόμενα 10 χρόνια.
  • Αλλαγή των κανόνων για την έκδοση αδειών διαμονής και αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής σε σχέση με παραβάτες της δημόσιας τάξης, οι οποίοι θα απελαθούν από τη χώρα.
  • Να επεκτείνει τις ευκαιρίες διδασκαλίας νεοφερμένων στη χώρα σε μαθήματα γλώσσας, καθώς και να επεξεργαστεί επιλογές για την απασχόλησή τους και την ευρύτερη δυνατή εγκατάσταση στη Γαλλία.     

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης