Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko (Λευκορωσία): Είμαι βέβαιος 100% ότι η Ρωσία θα νικήσει - «Η επιχείρηση θα λήξει σύντομα με ειρήνη»

Lukashenko (Λευκορωσία): Είμαι βέβαιος 100% ότι η Ρωσία θα νικήσει - «Η επιχείρηση θα λήξει σύντομα με ειρήνη»
Η Δύση δεν θα μπορέσει να παρασύρει τη Λευκορωσία στη σύγκρουση στο ουκρανικό έδαφος, πρόσθεσε επιπλέον ο πρόεδρος Lukashenko στη συνέντευξη
Σχετικά Άρθρα

Σε νέες δηλώσεις επί του ουκρανικού ζητήματος, προχώρησε ο Λευκορώσος ηγέτης και στενός σύμμαχος του Putin, Aleksander Lukashenko, δίνοντας τις δικές του εκτιμήσεις αναφορικά με την έκβαση του πολέμου, την οποία χαρακτήρισε ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».
«Η Ρωσία προσφέρει στην Ουκρανία μια απολύτως αποδεκτή επιλογή για μια συνθήκη», ανέφερε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Lukashenko σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι TBS, που επικαλείται εν μέρει το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.
«Είναι μια απολύτως αποδεκτή εκδοχή μιας συνθήκης, το ξέρω με βεβαιότητα. Και είναι δυνατόν ακόμα και τώρα να δούμε την Ουκρανία και τη Ρωσία να συμφωνούν και ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky να υπογράφει αυτή τη συνθήκη με τον Ρώσο Πρόεδρο Putin, είπε ο ηγέτης της Λευκορωσίας.
«Εάν ο Zelensky αρνηθεί να το κάνει αυτό, τότε, πιστέψτε με, θα πρέπει να υπογράψει μια πράξη συνθηκολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Lukashenko στη συνέντευξη σύμφωνα με το BelTA.
Η Ρωσία «δεν θα χάσει αυτόν τον πόλεμο», κρίνει ο Λευκορώσος "Και είστε επίσης 100% σίγουροι ότι δεν θα γίνει. Η Ιαπωνία ξέρει καλύτερα από εμένα πώς τελειώνει ο πόλεμος σε περίπτωση που μια από τις πλευρές κερδίσει», τόνισε.
Ο Lukashenko είπε επίσης ότι αναμένει η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία να τελειώσει σύντομα και να επιτευχθεί ειρήνη.
«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η σύγκρουση -η επιχείρηση της Ρωσίας- θα τελειώσει με ειρήνη σύντομα», τόνισε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Θα υπάρξει συμμετοχή της Λευκορωσίας;

Η Δύση δεν θα μπορέσει να παρασύρει τη Λευκορωσία στη σύγκρουση στο ουκρανικό έδαφος, πρόσθεσε επιπλέον ο πρόεδρος Lukashenko στη συνέντευξη.
«Είμαι πρακτικά πεπεισμένος ότι δεν θα χρειαστεί να πολεμήσουμε με την Ουκρανία. Η Δύση δεν θα μπορέσει να μας παρασύρει σε αυτή τη σύγκρουση», δήλωσε συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων BelTA.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές της Λευκορωσίας «είναι αρκετά έξυπνες ώστε να μην παρασυρθούν στη σύγκρουση στην οποία μας σπρώχνουν οι Αμερικανοί μαζί με τους εταίρους τους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης