Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (Τούρκος ΥΠΕΞ): Αυξημένες οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία - Επικοινωνία Erdogan με Putin

Cavusoglu (Τούρκος ΥΠΕΞ): Αυξημένες οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία - Επικοινωνία Erdogan με Putin
O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τη Ρωσία (16/3) και την Ουκρανία (17/3)
Σχετικά Άρθρα
Αυξημένες ελπίδες για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία βλέπει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, τη στιγμή που οι ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις στην Ουκρανία συνεχίζονται για 22η ημέρα.
«Οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχουν αυξηθεί λίγο περισσότερο» φέρεται να είπε ο Cavusoglu μετά τις επαφές που είχε με τους ομολόγους σε Μόσχα και Κίεβο, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
«Η Ουκρανία πρότεινε στην Τουρκία να είναι μία από τις εγγυήτριες χώρες όσον αφορά την ασφάλεια σε μια πιθανή συμφωνία» είπε ο Cavusoglu και συμπλήρωσε ότι η Ρωσία δεν έχει αντίρρηση.
Σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του, Dmytro Kuleba, στο Λβιβ, που μεταδόθηκε από την τουρκική τηλεόραση, ο Cavusoglu είπε ότι πρότεινε η 24ωρη κατάπαυση του πυρός να παρακολουθείται από ανθρωπιστικές ομάδες. Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Putin και ο Zelensky θα πρέπει να πραγματοποιήσουν συνάντηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της ημέρας, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.

Kuleba: Εργασίες με Τουρκία για συνάντηση Putin με Zelensky

Από την πλευρά του, ο Kuleba ανέφερε ότι η Ουκρανία και η Τουρκία θα εστιάσουν σε εργασίες για μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων Ρωσίας – Ουκρανίας.
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι ανάμεσα στις χώρες με τις οποίες η Ουκρανία θέλει να φτάσει σε συμφωνία σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις ασφάλειας.
Σύμφωνα με το Anadolu, ο Kuleba είπε ότι «η αφοσίωση, του κουράγιο και η προσωπική επίσκεψη» του Τούρκου ομολόγου του στο Λβιβ, αποτελούν απόδειξη ότι η Τουρκία είναι ένας ενεργός παίκτης στις ειρηνευτικές προσπάθειες.
«Η Ουκρανία και ο λαός της εκτιμούν την "έντιμη στάση" που έχει κρατήσει η Τουρκία από την αρχή του πολέμου», φέρεται να δήλωσε ο Kuleba, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης