Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Λάθος οι αναφορές περί μεγάλης προόδου στις συνομιλίες με Ουκρανία - Ασυγχώρητο το σχόλιο Biden για Putin

Peskov: Λάθος οι αναφορές περί μεγάλης προόδου στις συνομιλίες με Ουκρανία - Ασυγχώρητο το σχόλιο Biden για Putin
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΗΠΑ με αφορμή το σχόλιο του προέδρου Biden για τον Ρώσο ομόλογο του
Σχετικά Άρθρα
Τα περί σημαντικής προόδου στις συνομιλίες με την Ουκρανία διαψεύδει το Κρεμλίνο, τη στιγμή οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα συνεχίζονται για 22η ημέρα.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για το δημοσίευμα των Financial Times για πρόοδο τις ειρηνευτικές συνομιλίες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε: «Δεν είναι σωστό. Υπάρχουν στοιχεία που είναι σωστά, αλλά στο σύνολο του δεν είναι αληθές».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όροι που έχει θέσει η Ρωσία για «ειρηνευτική συμφωνία είναι απολύτως ξεκάθαροι».
Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η ρωσική πλευρά καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια στις ειρηνευτικές συνομιλίες, σε αντίθεση με την Ουκρανία, ενώ επεσήμανε ότι «μια ξεκάθαρη συμφωνία με την Ουκρανία μπορεί πολύ γρήγορα να σταματήσει τα τεκταινόμενα».

Η επίθεση σε Biden

Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin «εγκληματία πολέμου», με τον Peskov να σχολιάζει «Ο Putin είναι σοφός και πολιτισμένος, μία διεθνής προσωπικότητα, άρα το σχόλιο Biden ότι είναι εγκληματίας πολέμου είναι ασυγχώρητο».
Επίσης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφέρθηκε και στη χρήση πυρηνικών όπλων από τις ΗΠΑ στον παρελθόν επισημαίνοντας: «Οι ΗΠΑ έχουν βομβαρδίσει στο παρελθόν πολίτες και έχουν χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ιαπωνία, στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Για αυτό τον λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει το δικαίωμα να μας κάνει μάθημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης