Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Τουλάχιστον 4 νεκροί, δεκάδες χιλιάδες χωρίς ρεύμα

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Τουλάχιστον 4 νεκροί, δεκάδες χιλιάδες χωρίς ρεύμα
Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες από την ισχυρή σεισμική δόνηση
Σχετικά Άρθρα

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρότατου σεισμού των 7,4 Ρίχτερ που έπληξε χθες Τετάρτη 16/3 την Ιαπωνία.
Οι προειδοποιήσεις που είχαν εκδοθεί για τσουνάμι, ήρθησαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 17/3 το πρωί.
Από τη σεισμική δόνηση εκτιμάται πως δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτροδότηση ενώ συγκοινωνιακές συνδέσεις, όπως δρόμοι, σιδηροδρομικές ράγες φέρονται να έχουν κοπεί στα βορειοανατολικά της χώρας.
Οι Αρχές της Ιαπωνίας προσπαθούν ακόμα να αποτιμήσουν τις ζημιές από τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ (αρχικά είχε εκτιμηθεί η ένταση του σεισμού σε 7,3 Ρίχτερ αλλά μετά αναθεωρήθηκε) που σημειώθηκε στη βορειοανατολική Ιαπωνία, σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων από το Τόκιο και πολύ κοντά στην περιοχή της Φουκουσίμα, η οποία είχε πληγεί και πάλι τον Μάρτιο του 2011, όταν και μετά τον σεισμό των 9 Ρίχτερ, είχε προκληθεί τσουνάμι, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.
Σημειώνεται πως στο σεισμό του 2011 είχαν σκοτωθεί περίπου 18.000 άνθρωποι.
Σύμφωνα με τις ιαπωνικές Αρχές από τον χθεσινό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ σεισμός δεν προκλήθηκαν ζημιές σε κανένα από τα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας, αν και οι αρχές ανέφεραν πως ενεργοποιήθηκε συναγερμός πυρός σε ένα από τα κτίρια του κατεστραμμένου εργοστασίου.
Οι Αρχές θα παραμείνουν σε επαγρύπνηση τις επόμενες 48 ως 72 ώρες για το ενδεχόμενο να σημειωθούν ισχυροί μετασεισμοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης