Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα καταγράφει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου των εισηγμένων εταιρειών

Η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα καταγράφει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου των εισηγμένων εταιρειών

Ο νέος κανόνας, που αναμένεται να προταθεί αυτή την εβδομάδα, έχει συγκεντρώσει ειρωνικά σχόλια για το ρόλο της SEC

Σχετικά Άρθρα
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) σχεδιάζει τώρα να ζητήσει από τις εισηγμένες εταιρείες να αποκαλύπτουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και τους κλιματικούς κινδύνους, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Washington Post και του Bloomberg.
Ο νέος κανόνας αναμένεται να προταθεί αυτή την εβδομάδα και τον προανήγγειλε η γερουσιαστής Elizabeth Warren.
Η αλλαγή προτείνεται καθώς οι μέτοχοι των εισηγμένων εταιρειών «ζητούν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που θα μπορούσε να θέσει η κλιματική αλλαγή στις επενδύσεις τους»
Αυτό σημαίνει ότι «εκατοντάδες επιχειρήσεις θα πρέπει να μετρήσουν και να αποκαλύψουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου με τυποποιημένο τρόπο για πρώτη φορά», έγραψε η Washington Post.
«Ο αμερικανικός λαός και οι χρηματοοικονομικοί επενδυτές έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τους κινδύνους αυτών των επενδύσεων και χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αναλάβει δράση η SEC», συμπλήρωσε η εφημερίδα.
Ο νέος κανόνας μπορεί να μετατρέψει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ σε έναν από τους κορυφαίους φορείς επιβολής αποκαλύψεων που σχετίζονται με το κλίμα.
O Tom Quaadman, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Κέντρου Ανταγωνιστικότητας Κεφαλαιαγορών, δήλωσε ότι αυτό θα βοηθήσει τις εταιρείες να παραμείνουν νομικά υπεύθυνες. «Εάν αυτές οι πληροφορίες μπουν σε μια λίστα της SEC, μπορεί να μηνυθούν εταιρείες».
Ωστόσο, δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη, καθώς αρκετοι θεωρούν ακατάλληλη τη SEC να αναλάβει αυτό το ρόλο.
«Όταν μπαίνεις σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και ποιοι τύποι γνωστοποιήσεων είναι σημαντικοί για τους επενδυτές, δεν είμαι πεπεισμένος ότι η SEC είναι ο τόπος όπου εδρεύει αυτή η εμπειρογνωμοσύνη» αναφέρει ο Keith F. Higgins, πρώην διευθυντής του τμήματος SEC που επιβλέπει τις εταιρικές γνωστοποιήσεις.
Ορισμένοι αναλυτές, πάντως, προχωρούν και σε πιο καυστικά σχόλια όπως «έχοντας ξεκάθαρα επιλύσει όλες τις απάτες στις αγορές, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχωρά επιτέλους σε κάτι που έχει σημασία: τις εκπομπές ρύπων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης