Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Μειωμένη κατά 2,6 εκατομμύρια η παραγωγή αυτοκινήτων στη διετία 2022/2023

S&P: Μειωμένη κατά 2,6 εκατομμύρια η παραγωγή αυτοκινήτων στη διετία 2022/2023

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει προβλήματα τόσο στην υλικοτεχνική υποστήριξη, όσο και στην εφοδιαστική αλυσίδα

Σχετικά Άρθρα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αναμένεται να μειώσει την παγκόσμια παραγωγή ελαφρών οχημάτων μέχρι το επόμενο έτος κατά 2,6 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με την S&P Global Mobility.
Η εταιρεία ερευνών αυτοκινήτων, παλαιότερα γνωστή ως IHS Markit, υποβάθμισε σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 την πρόβλεψή της για την παγκόσμια παραγωγή ελαφρών οχημάτων και για τα δύο έτη, σε 81,6 εκατομμύρια για το 2022 και 88,5 εκατομμύρια μονάδες για το 2023.
Ο πόλεμος έχει προκαλέσει προβλήματα τόσο στην υλικοτεχνική υποστήριξη, όσο και στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και ελλείψεις ανταλλακτικών σε σημαντικά εξαρτήματα.
Για παράδειγμα, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες προμηθεύονται από την Ουκρανία συγκεκριμένα καλώδια τα οποία χρησιμοποιούνται σε ηλεκτροκίνητα οχήματα και «επικοινωνία» μεταξύ μερών του αυτοκινήτων.
Να σημειωθεί ότι τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελούν κατά κάποιο τρόπο μία «συνέχεια» σε αυτά που είχε προκαλέσει ο κορωνοιός στην αλυσίδα εφοδιασμού κατά την προηγούμενη διετία.
Η ευρωπαϊκή παραγωγή αυτοκινήτων αναμένεται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη αναστάτωση, σύμφωνα με την S&P.
Η εταιρεία μείωσε κατά 1,7 εκατομμύρια μονάδες τις προβλέψεις της για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων λίγο κάτω από το 1 εκατομμύριο μονάδες που προκύπτουν από τη χαμένη ζήτηση σε Ρωσία και Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης