Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διακανονισμό σε Ρούβλια προτείνει η Μόσχα για την πληρωμή των ομολόγων – Τι είπε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Siluanov

Διακανονισμό σε Ρούβλια προτείνει η Μόσχα για την πληρωμή των ομολόγων – Τι είπε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Siluanov

Πληρωμή σε ρούβλια θα σημάνει καθεστώς χρεοκοπίας είχε γράψει νωρίτερα η Fitch

Σχετικά Άρθρα
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov δήλωσε σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 ότι εξαρτάται από τις ΗΠΑ να αποφασίσουν εάν οι πληρωμές τόκων σε δύο ευρωομόλογα σε δολάρια θα πραγματοποιηθούν.
"Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει τα απαραίτητα χρήματα σε λογαριασμούς σε ξένο νόμισμα, είναι δυνατή η πληρωμή με διακανονισμούς σε ρούβλια."
«Η πιθανότητα ή η αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών μας σε ξένο νόμισμα δεν εξαρτάται από εμάς, έχουμε τα χρήματα, κάναμε την πληρωμή, τώρα η μπάλα είναι στην άλλη πλευρά, πρώτα απ' όλα των αμερικανικών αρχών», είπε ο Siluanov σε συνέντευξή του στο RT Arabic, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Ωστόσο, τώρα πρέπει οι Η.Π.Α. να διευκρινίσουν εάν οι διευθετήσεις είναι δυνατές. Το δίκτυο CNBC επικοινώνησε με το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο διαχειρίζεται τις κυρώσεις, για σχολιασμό, αλλά δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να απαντήσει.
Η Ρωσία πυροδοτεί φόβους για την πρώτη χρεοκοπία, έστω και τεχνική, εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.
Η πληρωμή σε τοπικό νόμισμα των κουπονιών του ευρωομολόγου της Ρωσίας σε δολάρια ΗΠΑ που λήγουν στις 16 Μαρτίου θα συνιστούσε κρατική αθέτηση πληρωμών με τη λήξη της περιόδου χάριτος των 30 ημερών, αναφέρει η Fitch Ratings σε σημείωμα της για την «κατανόηση των δυνητικών κρατικών γεγονότων αθέτησης (default)».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης