Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Προμηθεύει την Ουκρανία με πυραύλους Starstreak

Βρετανία: Προμηθεύει την Ουκρανία με πυραύλους Starstreak
Δηλώσεις από τον βρετανό Υπουργό Άμυνας

Η Βρετανία προμηθεύει την Ουκρανία με αντιαεροπορικούς πυραύλους Starstreak, δήλωσε στο BBC ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ben Wualas.
Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός επιβεβαίωσε ακόμη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίζει να προμηθεύει την Ουκρανία και με αντιαρματικά συστήματα μικρού βεληνεκούς NLAW.
Όπως αποκαλύψε έχουν ήδη διατεθεί 3.615 φορητά αντιαρματικά συστήματα του τύπου αυτού, αριθμός που ξεπερνάει κατά πολύ τα 2.000 τεμάχια που είχαν ανακοινωθεί αρχικά.
Ο Wualas επιβεβαιώσε ότι η Ουκρανία έχει λάβει από χώρες του ΝΑΤΟ 900 φορητα αντιαεροπορικά συστήματα αναφερομένος, όπως εκτιμάται, σε αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger.
Οι πύραυλοι Starstreak είναι το αντίστοιχο των γνωστών αμερικανικών πυραύλων εδάφους-αέρος Stinger που έχουν δοθεί στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Καθοδηγούνται με ακτίνα λέιζερ και έχουν βεληνεκές 7 χιλιομέτρων, σε αντίθεση με τα Stingers, τα οποία βασίζονται σε υπέρυθρες ακτίνες, και είναι πιο αποτελεσματικοί καθώς αναχαιτίζονται πιο δύσκολα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης