Τελευταία Νέα
Διεθνή

BMW, Michelin, Toyota, Tesla, κόβουν παραγωγή και αυξάνουν τιμές - Αιτία τα προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας

BMW, Michelin, Toyota, Tesla, κόβουν παραγωγή και αυξάνουν τιμές  - Αιτία τα προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας

H εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω επέκτασης του COVID-19 στην Κίνα έχουν αναγκάσει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, από την Toyota έως την Tesla και την BMW, να κλείσουν προσωρινά εργοστάσια και να αυξήσουν τιμές.

Δύο ακόμη αυτοκινητοβιομηχανίες, η Michelin και η BMW ανακοίνωσαν προσωρινές διακοπές της παραγωγικής τους δραστηριότητας λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ η διαφημιστική Publicis ανακοίνωσε ότι παραχώρησε τον έλεγχο της ρωσικής θυγατρικής της για να προστατεύσει το προσωπικό της.
Ο κατάλογος των δυτικών εταιρειών που ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους ή αποχώρησαν από τη Ρωσία αυξάνεται μέρα με τη μέρα, αυξάνονται όμως παράλληλα και τα προβλήματα παραγωγής της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, που είχε ως βασικά πηγή προμήθειας ανταλλακτικών την Ουκρανία.
Το αποτέλεσμα είναι ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω επέκτασης του COVID-19 στην Κίνα έχουν αναγκάσει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, από την Toyota έως την Tesla, να κλείσουν εργοστάσια και να αυξήσουν τις τιμές.
Η BMW είπε ότι αν και είναι ακόμη σε θέση να προμηθεύεται ορισμένα ανταλλακτικά από τη δυτική Ουκρανία και αναζητά εναλλακτικούς προμηθευτές για να συνεχίσει την παραγωγή, θα προχωρήσει σε περαιτέρω διακοπές της παραγωγής τις επόμενες εβδομάδες.
Επίσης, υποβάθμισε τις προβλέψεις για το περιθώριο κέρδους της.
Παράλληλα, η γαλλική Michelin που υπήρξε η πρώτη διεθνής εταιρεία κατασκευής ελαστικών που άνοιξε εργοστάσιο ελαστικών στη Ρωσία το 2004, ανέστειλε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Davydovo, το οποίο απασχολεί περίπου 750 άτομα.
«Υπάρχουν πολλές δυσκολίες εφοδιασμού - πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε διαταραχή των χρηματοοικονομικών ροών και πρόβλημα αστάθειας του νομίσματος», ανέφερε.
Πολλές από τις δυτικές πολυεθνικές, από εταιρείες καταναλωτικών αγαθών έως προμηθευτές επαγγελματικών υπηρεσιών, που εγκαταλείπουν τη Ρωσία έχουν ανακοινώσει ότι πρέπει να λάβουν υπόψη τους το προσωπικό τους στη Ρωσία και τις συνέπειες από οποιαδήποτε κίνηση διακοπής των σχέσεων με τη χώρα.
Η Publicis, η οποία δεν έχει κανένα σχόλιο σε σχέση με τη σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει την ιδιοκτησία της θυγατρικής της και τον έλεγχο των εργασιών της στον Sergey Koptev, ιδρυτικό πρόεδρο της Publicis στη Ρωσία, υπό τον όρο της εξασφάλισης των εργαζομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης