Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τις απώλειες σε τεθωρακισμένα η Ρωσία αλλάζει τακτικές μάχης – Μαζικοί βομβαρδισμοί και ναυτικός αποκλεισμός

Μετά τις απώλειες σε τεθωρακισμένα η Ρωσία αλλάζει τακτικές μάχης – Μαζικοί βομβαρδισμοί και ναυτικός αποκλεισμός
Σχεδόν το 33% των εδαφών της Ουκρανίας είναι υπό ρωσικό έλεγχο και το Κίεβο η πρωτεύουσα βομβαρδίζεται, ωστόσο είναι επίσης ξεκάθαρο ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέγραψαν απώλειες που δεν αναμένονταν ειδικά από τα φορητά αντιαρματικά ενώ έχουν χάσει και αεροπλάνα και ελικόπτερα… τα οποία επίσης ήταν έκπληξη

Ενώ η Ρωσία διάγει 21 ημέρες πολέμου στην Ουκρανία και μπορεί να ειπωθεί ότι έχει ελέγξει σημαντικά στρατηγικά σημεία… κατέγραψε σημαντικές υλικές απώλειες ειδικά σε τανκς και τεθωρακισμένα που την υποχρεώνουν να αλλάξει στρατηγική στο πεδίο της μάχης.
Μέχρι τώρα επιχείρησε να χρησιμοποιήσει παλαιές στρατιωτικές μεθόδους με χρήση τεθωρακισμένων και τανκς που ήταν εύκολος στόχος σε διάφορα φορητά αντιαρματικά που προμηθεύει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Αν και οι απώλειες του Ουκρανών είναι περίπου 3 προς 1 για κάθε 3 τεθωρακισμένα Ουκρανικά οι ρώσοι χάνουν 1, ωστόσο στον αρχικό σχεδιασμό, η Ρωσία δεν περίμενε αυτό τον αιφνιδιασμό.
Οι μάχες πόλεων αποδείχθηκαν πολύ πιο δύσκολο εγχείρημα από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.
Οι ρωσικές δυνάμεις έως σήμερα ακολουθούσαν πολύ προσεκτική στρατηγική ώστε να μην χτυπηθούν άμαχοι και το κυριότερο απέφευγαν τους επιθετικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές.
Παρά τον αποκλεισμό των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και της προπαγάνδας υπέρ των Ουκρανών από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης η αλήθεια… είναι η εξής.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν ήταν προετοιμασμένες για μάχες πόλεων, πίστευαν ότι δεν θα βρουν αντίσταση αλλά τα φορητά όπλα ειδικά τα αντιαρματικά, υποχρέωσαν τους επιτελείς να αλλάξουν στρατηγική.
Οι επιθετικοί βομβαρδισμοί και βεβαίως ο ναυτικός αποκλεισμός νότια της Ουκρανίας αλλά και οι εναέριοι και πυραυλικοί βομβαρδισμοί δυτικά της Ουκρανίας και βεβαίως στην πρωτεύουσα το Κίεβο αποτελούν μέρος της νέας στρατηγικής.

Οι μάχες πόλεων επιβραδύνουν τα ρωσικά στρατεύματα

Αυτές οι επιθέσεις με αντιαρματικά συνέβαλαν στην επιβράδυνση της προέλασης της Ρωσίας καθώς συνεχίζει την κίνησή της προς τη χώρα από τρεις κατευθύνσεις, από τα βόρεια προς την πρωτεύουσα Κίεβο, από τα ανατολικά με επίκεντρο την πολιορκία του Χάρκοβο και της Μαριούπολης και από το νότο, όπου οι ρωσικές μονάδες, έχοντας καταλάβει τη Χερσώνα, διέσχισαν τον ποταμό Δνείπερο σε δύο σημεία και τώρα προχωρούν κατά μήκος των δύο πλευρών του, καθώς και πιέζουν την πόλη Mykolaiv και την ουκρανική άμυνα κοντά στην πόλη Zaporizhzhia.
Οι ρωσικές μονάδες έχουν εδραιώσει τον έλεγχο τους στη Μαριούπολη, καταλαμβάνοντας τις γύρω πόλεις και διευρύνοντας τον διάδρομο που συνδέει την Κριμαία με το Ντόνετσκ.
Μόνο μια μικρή λωρίδα ακτών, με επίκεντρο το λιμάνι της Οδησσού, βρίσκεται τώρα υπό ουκρανικό έλεγχο.

Κακές επικοινωνίες

Οι στρατιωτικές επικοινωνίες ήταν τόσο κακές που οι Ρώσοι στρατηγοί χρειάστηκε να κινηθούν πολύ πιο κοντά στην πρώτη γραμμή της μάχης για να ελέγξουν την κατάσταση.
Συνολικά 4 ρώσοι στρατηγοί σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής στον πόλεμο, αριθμός πρωτοφανής σε οποιαδήποτε σύγχρονη σύγκρουση.
Ο στρατηγός Oleg Mityaev σκοτώθηκε στην Μαριούπολη.
Οι επικοινωνίες σε ορισμένα μέρη βασίστηκαν σε κανονικά μη κρυπτογραφημένα πολιτικά δίκτυα, επιτρέποντας στον ουκρανικό στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών να υποκλέψουν δεδομένα.

Το δυτικό μέτωπο

Η Ρωσία καθυστερημένα κατανόησε το γεγονός ότι αυτή η τεράστια εισροή όπλων και ξένων μαχητών από τα δυτικά της Ουκρανίας έχει σοβαρό αντίκτυπο στον στρατό της και στην προέλαση της και τώρα λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει τις ροές όπλων.
Οι ουκρανικές αεροπορικές βάσεις στο Ivano-Frankivsk και το Lutsk στα δυτικά της χώρας δέχθηκαν επίθεση και υπέστησαν σοβαρές ζημιές σε μια προσπάθεια υποβάθμισης της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, μια κίνηση που θα μπορούσε να αναμενόταν τις πρώτες ώρες της εισβολής, αλλά τελικά ήρθε σχεδόν με τρεις εβδομάδες καθυστέρηση.
Μια ουκρανική βάση στο Γιαβορίβ, κοντά στα πολωνικά σύνορα, η οποία χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση ξένων μαχητών, καταστράφηκε από πυραυλικές επιθέσεις καθώς η Ρωσία κατανόησε ότι έπρεπε να καταστρέψει αυτή την δίοδο.
Η Ρωσία έχει ξεκάθαρα στρέψει το βλέμμα της από τα πεδία μάχης στα ανατολικά τα οποία πλέον ελέγχει προς τη σχετικά αλώβητη δυτική Ουκρανία
Οι πληροφορίες OSINT και οι δορυφορικές εικόνες φάνηκε να δείχνουν σημαντικές ρωσικές ναυτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων πλοίων αποβίβασης, να προελαύνουν στην περιοχή της Οδησσού.
Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τους φόβους που εξέφρασαν οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες στις 14 Μαρτίου ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει πλήρη ναυτικό αποκλεισμό στα ουκρανικά λιμάνια.

Συμπέρασμα

Η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο της Ουκρανίας.
Σχεδόν το 33% των εδαφών της Ουκρανίας είναι υπό ρωσικό έλεγχο και το Κίεβο η πρωτεύουσα βομβαρδίζεται, ωστόσο είναι επίσης ξεκάθαρο ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέγραψαν απώλειες που δεν αναμένονταν ειδικά από τα φορητά αντιαρματικά ενώ έχουν χάσει και αεροπλάνα και ελικόπτερα… τα οποία επίσης ήταν έκπληξη.
Οι Ουκρανοί ενώθηκαν απέναντι στην εισβολή αν και πάνω από 3,5 εκατ πολίτες έχουν εκτοπιστεί.
Οι ρώσοι πίστευαν ότι με την εισβολή, θα επικρατήσει χάος και οι Ουκρανοί δεν θα αντισταθούν.
Παρά το χάος, η ουκρανική αντίσταση είναι μεγάλη και από ότι φαίνεται δεν είχαν προετοιμαστεί οι ρώσοι για να την αντιμετωπίσουν.
Αξιολόγησαν τον ουκρανικό στρατό με βάση τα παλαιά οπλικά συστήματα και αποδείχτηκε ότι τα αντιαρματικά της Δύσης απέδωσαν και αιφνιδίασαν τις ρωσικές δυνάμεις.
Η αλλαγή στρατηγικής της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης σημαίνει περισσότερους μαζικούς βομβαρδισμούς.
rvssia1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης