Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πτώση 2,17% για τον χρυσό, έκλεισε στα 1.929,7 δολάρια ανά ουγγιά

Νέα πτώση 2,17% για τον χρυσό, έκλεισε στα 1.929,7 δολάρια ανά ουγγιά

Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο των τελευταίων δύο εβδομάδων

Σχετικά Άρθρα

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν κατά 2,17% σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 για να σημειώσουν το χαμηλότερο κλείσιμό τους εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες, στα 1.929,7 δολάρια ανά ουγγιά.
Ο χρυσός είχε γίνει το «ασφαλές καταφύγιο» μετά την έναρξη της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022, αλλά έχει αρχίσει να υποχωρεί σημαντικά ενόψει της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) για την αύξηση των επιτοκίων.
Οι επενδυτές αξιολόγησαν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και στράφηκαν στην FED, καθώς αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια αναφοράς αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022.
Θα πρόκειται για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από το 2018, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής προσπαθούν να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που βρίσκεται σε υψηλό 40 ετών.
Τέλος, οι επενδυτές προσδοκούν σε ένα θετικό αποτέλεσμα, την επίτευξη μίας συμφωνίας ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, στις συνομιλίες των δύο χωρών για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης