Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Intel δεσμεύει 33 δισ. ευρώ για την παραγωγή τσιπ στην Ευρώπη

Η Intel δεσμεύει 33 δισ. ευρώ για την παραγωγή τσιπ στην Ευρώπη

Θα κατασκευάσει δύο νέα εργοστάσια στο Madgeburg της Γερμανίας

Σχετικά Άρθρα
Η Intel ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 ότι σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 36 δισ. δολάρια για την ενίσχυση της παραγωγής chip σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η εταιρεία κατασκευής chip με έδρα τη Santa Clara δήλωσε ότι θα κατασκευάσει δύο νέα εργοστάσια στο Madgeburg της Γερμανίας, ως μέρος της επένδυσης, η οποία επιδοτείται με δημόσια χρηματοδότηση.
Η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2023 και η παραγωγή θα τεθεί σε κυκλοφορία το 2027, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν ρυθμιστικά ζητήματα, δήλωσε η Intel.
Η εταιρεία είπε επίσης ότι η Γερμανία είναι το ιδανικό μέρος για την ίδρυση του νέας μεγάλης μονάδας "Silicon Junction" λόγω των υποδομών που προσφέρει, καθώς και του υπάρχοντος συστήματος προμηθευτών και πελατών.
Περίπου 17 δισ. ευρώ θα επενδυθούν στις γερμανικές εγκαταστάσεις, είπε η Intel, προσθέτοντας ότι αναμένει η επένδυση να δημιουργήσει 7.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των κατασκευών κατά τη διάρκεια της κατασκευής και 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας στην Intel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης