Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anthony Fauci: «Είναι πιθανό να μην τελειώσαμε με τα εμβόλια»

Anthony Fauci: «Είναι πιθανό να μην τελειώσαμε με τα εμβόλια»

Πριν λίγες ημέρες ο Albert Bourla της Pfizer έλεγε ότι έχουν κατατεθεί στοιχεία στον FDA για τέταρτη δόση του εμβολίου

Σχετικά Άρθρα

Καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Dr Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ δεν έδειχνε διατεθειμένος να προβλέψει το μέλλον στα ερωτήματα που του έθεσε το CNBC.

«Η απάντηση είναι δεν ξέρουμε», είπε ο Fauci στο όταν ρωτήθηκε τι μπορεί να ακολουθήσει για τους εμβολιασμούς κατά του Covid. Δεδομένης, όμως, της διάρκειας προστασίας από τα εμβόλια απάντησε «είναι πιθανό να μην τελειώσαμε όσον αφορά τα εμβόλια».

«Όλοι θέλουν να επιστρέψουν στο φυσιολογικό, όλοι θέλουν να αφήσουμε τον ιό πίσω μας, που είναι, νομίζω, αυτό που πρέπει να επιδιώκουμε», είπε ο Fauci.

Ενώ αναγνώρισε ότι «πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση» καθώς τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι μειώνονται μετά την έκρηξη της Omicron, επεσήμανε ότι «πήγαμε στη σωστή κατεύθυνση και με τέσσερις άλλες παραλλαγές» προτού η πανδημία πάρει μια καταστροφική τροπή.

Καθώς στις ΗΠΑ, πολιτείες και πόλεις, καταργούν πολλούς από τους περιορισμούς κατά της πανδημίας, αυτή παραμένει.
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να καταγράφουν περισσότερους από 1.200 θανάτους την ημέρα από τον κορωνοϊό.
Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο, και υπάρχουν φόβοι μήπως είναι ένας «προάγγελος» για όσα μπορεί να συμβούν και στις Η.Π.Α.

Οι δηλώσεις του Fauci έρχονται σε συνέχεια αυτών που είχε δηλώσει προ ημερών ο επικεφαλής της Pfizer, Albert Bourla, λέγοντας ότι η εταιρεία έχει καταθέσει στοιχεία στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για την ανάγκη μίας τέταρτης δόσης εμβολίου κατά του Covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης